Σε ζεστό και συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η γιορτή του Δρόμου για τα 15 χρόνια του στη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή πολλών δεκάδων φίλων και συνεργατών της εφημερίδας. Την εκδήλωση άνοιξε ο Δημήτρης Γκάζης, εκ μέρους της συντακτικής επιτροπής, επιμένοντας στα ταυτοτικά χαρακτηριστικά του εγχειρήματος και τις βασικές επιλογές μέσα στην ιστορία 15 χρόνων που τα καθόρισαν όπως «η επιμονή στον πολιτικό χαρακτήρα, τον από κοινού προσανατολισμό, αλλά και η ανοικτή ματιά, η ανοικτότητα στις συνεργασίας, το βλέμμα στην ίδια την κοινωνία και τα κινήματα, χρωμάτισε τα 15 αυτά χρόνια». Στη συνέχεια έγινε αναφορά στις πρωτοβουλίες του Δρόμου, πέρα από το χαρτί, στα στέκια, τις διεθνείς αποστολές, τη διεθνή συνάντηση κινημάτων Resistance Festival και τους σημαντικούς προσκεκλημένους, ενώ προβλήθηκαν και αποσπάσματα από την παρουσία στο φεστιβάλ σημαντικών προσωπικοτήτων όπως ο Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, η Λέιλα Χάλεντ, ο Μανώλη Γλέζος και ο Βαγγέλης Πισσίας.
Ακολούθησαν ομιλίες συνεργατών και φίλων του Δρόμου. Πρώτος πήρε τον λόγο ο Αλέξανδρος Τσίγγος, δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μέσα από αναφορές στις γεωπολιτικές, πολιτικές, ανθρωπολογικές, τεχνολογικές προκλήσεις της εποχής μας σκιαγράφησε το περιβάλλον στο οποίο καλείτε να δράσει το εγχείρημα της εφημερίδας, τονίζοντας πως «σε αυτό το περιβάλλον παρεμβαίνει ο Δρόμος της Αριστεράς, δίνοντας την μάχη της αλήθειας, η οποία δεν ξέρω αν είναι μια χαμένη μάχη, έχουμε όμως χρέος να τη δώσουμε, όχι μόνο προς τους άλλους αλλά και προς τον εαυτό μας, γιατί δουλειά του δημοσιογράφου είναι να φέρνει την αλήθεια στο φως, σε εποχές πραγματικού σκότους». Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος, που ανέφερε τη διαχρονική σχέση του δρόμου με τα κινήματα και ειδικά με το κίνημα για την υπεράσπιση του νερού στη Θεσσαλονίκη, ενημερώνοντας για τις τρέχουσες εξελίξεις στην επιχείρηση ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του νερού από την κυβέρνηση.
Ακολούθησαν δύο μαγνητοσκοπημένα μηνύματα, του Οζ Καραχάν, ακτιβιστή και πολιτικού, εκπροσώπου της «Ένωσης Κυπρίων» και της ILPS, αλλά και ομάδας φίλων από τη διεθνιστική οργάνωση Askapena από τη Χώρα των Βάσκων. Επόμενος ομιλητής ήταν ο Τζέριες Μπούλος, μέλος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, για χρόνια διαμένων στη πόλη και γνωστός στα κινήματα αυτής, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στην ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος και στη συμπαράσταση που βίωσε όλα αυτά τα χρόνια από τον ελληνικό λαό, κάνοντας αναφορές και στον ρόλο αντιπληροφόρησης για τα διεθνή ζητήματα που παίζει η εφημερίδα.
Ακολούθως προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένος χαιρετισμός του δημοσιογράφου Κώστα Βενιζέλου, σταθερού συνεργάτη του Δρόμου από την Κύπρο, ενώ τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Βασίλης Κεχαγιάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, ο οποίος θυμήθηκε βασικούς σταθμούς και επιλογές του Δρόμου από την πρώτη του έκδοση πριν 15 χρόνια μέχρι και σήμερα, επιμένοντας σε τρεις όρους «όχι και τόσο αποδεκτούς και πιασάρικους» για τους οποίους στηρίζει μέχρι σήμερα τον Δρόμο, όπως ότι: «πρώτον ότι είναι έντυπο, επιμένει και αντέχει ως εφημερίδα στο χαρτί, και αυτό κάτι δείχνει. Δεύτερον ότι έχει γωνιές τέχνης που σπανίζουν πλέον, δηλαδή το ποίημα που βάζει στην στήλη αριστερά και φωτίζει αλλιώς τις πολιτικές εξελίξεις, οι σελίδες πολιτισμού αλλά και το δισέλιδο του Στέλιου Ελληνιάδη που διευρύνουν τα όρια της τέχνης με ενδιαφέροντα περάσματα. Τρίτον είναι αυτή η παρέα, που χτίστηκε μέσα από τις δραστηριότητες του Δρόμου, η ομάδα τον ανθρώπων που με ανοιχτή ματιά συζητάμε και πράττουμε, και είναι η εγγύηση ότι ο δρόμος θα συνεχίσε». Η βραδιά έκλεισε, με μουσική, σε χαλαρό και ζεστό κλίμα, παρέα με του «Αχόρδιστους Φίλους».