του Ηρόστρατου

 

Αθηναϊκή Ριβιέρα; Ή μήπως… Μονακό;

«…Θα έρθει μία εποχή που σε μία ερώτηση για τον τόπο διακοπών κάπου στην Αγγλία, στην Ιαπωνία ή στον Καναδά, η απάντηση μπορεί να είναι «Αθηναϊκή Ριβιέρα».

Iστορίες ξαναζεσταμένες, πιο ρεαλιστικά αυτή τη φορά, στη διάρκεια του μεγάλου «μπουμ» 1955-65, όταν τα «Αστέρια» έγιναν συνώνυμο με ό,τι πιο μοντέρνο μπορούσε να επιδείξει η ελληνική κοινωνία. Ο κοσμοπολιτισμός, άλλωστε, είναι σύμφυτος με κάθε «Ριβιέρα», σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Και υπάρχουν πολλές. Στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Κροατία, στην Αγγλία, στις ΗΠΑ… Κορδέλες γης με τόπους αναψυχής, με διαβίωση υψηλής ποιότητος, με αρχοντιά και αισθητική, με γλυκιά νοσταλγία αλλά και δυναμική για το μέλλον…» (Η Καθημερινή, 5/10/14)

Τώρα που χαρίσαμε -επί της ουσίας- το Ελληνικό στον Λάτση η «Αθηναϊκή Ριβιέρα» είναι προ των πυλών! Κι έτσι είναι φυσικό μια σοβαρή(;) εφημερίδα όπως H Καθημερινή να μας προετοιμάζει για το κοσμοπολίτικο μέλλον μας. Μας μεταφέρει σε μεγάλο αφιέρωμα προτάσεις της ομάδας του G Design Studio το οποίο ασχολήθηκε επισταμένως ώστε να μας προτείνει την παραλιακή μας Ριβιέρα. Βεβαίως -ως αδαής- δεν κατανόησα για ποιον ακριβώς λόγο πραγματοποιήθηκε μια τέτοια πολυέξοδη μελέτη.

Υποθέτω από αγάπη για την Αθήνα.

Νομίζω, όμως, ότι για να ολοκληρωθεί η ευτυχία μας θα πρέπει να κάνουμε την «Αθηναϊκή Ριβιέρα»… Μονακό. Έτσι, προτείνω την ανακήρυξη της παραλιακής ζώνης σε Πριγκιπάτο με ανάληψη της διακυβέρνησης από το ζεύγος του τέως διαδόχου της Ελλάδας Παύλου (και πρίγκιπα της Δανίας) και της Μαρί Σαντάλ της Ελλάδος (επίσης πριγκιπίσσης της όμορφης χώρας του Άντερσεν της Δανίας). Προς γνώσιν των αμετανοήτων αριστερών αναφέρω ότι το ζεύγος έχει αποκτήσει από το γάμο του πέντε παιδιά: Μια πριγκίπισσα και τέσσερις πρίγκιπες!

Οπότε καταλαβαίνετε πως θα ταπώσουμε το Μονακό κι έτσι θα γεμίσει η παραλιακή ζώνη γαλαζοαίματους.

Επίσης, προτείνεται η μεταφορά του Γκραν Πρι του Μονακό στο Ελληνικό.

Για την εξασφάλιση του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα της περιοχής προτείνεται να εκδιωχθούν οι χαμηλού εισοδήματος κάτοικοι και να δοθούν κίνητρα για την εγκατάσταση στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα» από ευκατάστατους πολίτες περιοχών όπως το Παλαιό Ψυχικό, η Εκάλη κλπ.

Παραλλήλως, με επιπλέον φορολογικές απαλλαγές μπορούν να κληθούν να σηκώσουν τη σημαία του Πριγκιπάτου και οι Έλληνες εφοπλιστές από το Σίτι του Λονδίνου, γνωστοί για τις στενές σχέσεις τους με την τέως βασιλική οικογένεια.

Ο ολυμπιονίκης μας στην ιστιοπλοΐα, τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, θα φτιάξει μια ωραία βασιλική μαρίνα όπου να μπορεί να παρκάρει και το μεγαθήριο της οικογένειας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Στη συνέχεια μπορούν όλοι αυτοί οι κροίσοι και οι γαλαζοαίματοι να επιδοθούν σε διάφορα σκάνδαλα, κυρίως ερωτικής φύσεως, ώστε να συγκεντρώσουμε το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου.

Νομίζω ότι το Αθηναϊκό… Μονακό μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης και θα μας οδηγήσει έξω από το Μνημόνιο.
Επίσης, το νεοσύστατο Πριγκιπάτο μπορεί να αναλάβει το Μουντιάλ που φαίνεται να χάνει το Κατάρ. Για το σκοπό αυτό θα δοθούν προίκα όλες οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις της ευρύτερης περιοχής.

Η οικογένεια Λάτση θα αναλάβει -χωρίς διαμεσολαβητές- τη διακυβέρνηση του Πριγκιπάτου, δημιουργώντας Mall μέσα στη θάλασσα.

Την ενημέρωση, αλλά και την προμήθεια σε καύσιμα του νέου Μονακό θα αναλάβει αυτοδικαίως το Συγκρότημα Αλαφούζου.
Καιρός να εγκαταλείψουμε τις αγκυλώσεις του παρελθόντος!

Υ.Γ.1: Με τους Δανούς πρίγκιπες θα γίνει αυτομάτως το πριγκιπάτο Δανία του Νότου.

Υ.Γ.2: Εκκρεμεί ένα κατάλληλο, αριστοκρατικό όνομα.

 

Παρίσι-Αθήνα

Δύο καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους (και διαφορετικές χώρες) ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Paris-Athènes», που εγκαινιάστηκε την Τετάρτη, 1η Οκτωβρίου, στην Γκαλερί Genesis.

Ο Didier Martin είναι Γάλλος ζωγράφος, γνωστός για τη συνεργασία του με το Θέατρο του Ήλιου, της Αριάν Μνουσκίν. Ο Αντώνιος Ρουσοχατζάκης, είναι Έλληνας ποιητής και εικαστικός.

Η πρώτη κοινή έκθεση των δυο καλλιτεχνών, με τίτλο MAZI, εγκαινιάστηκε στην Γκαλερί Cerisier στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2013.

Αντί άλλης παρουσίασης αντιγράφω τη δική τους ποιητική προσέγγιση:

Paris-Athènes
Βία και γλύκα
Οργή και αγάπη
Έρωτας και μοναξιά
Θλίψη και χαρά
Σύγκρουση και αγκαλιά
Όνειρο και αλήθεια
Ένταση και χαλάρωση
Παρελθόν και παρόν
Όραμα και ματαίωση
Φως και σκοτάδι
Ομοιότητα και διαφορά
Σφαίρες και άνθη
Μακαρόν και κουραμπιέδες
Μαύρο και ροζ
Ακρυλικά και μαρκαδόροι
Ζωγραφική και γραφή
Didier και Αντώνιος
Antonios και Ντιντιέ
Χωρίς προσχέδια.
Με μια ανάσα.
Εγώ και ο άλλος
Μαζί.
Είτε Παρίσι είτε Αθήνα.

Πληροφορίες: Γκαλερί Genesis, Χάρητος 35 Τηλέφωνο: 211-7100566

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!