Προπαγανδιστικό κείμενο για την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις το θέμα της έκθεσης

Αυτή η κυβέρνηση δε σταματάει να μας εκπλήσσει. Στο πρώτο μάθημα των πανελλαδικών, στην έκθεση, με θέμα με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «αυτομόρφωση», εξαπολύεται ένας ύμνος στην ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και στην ανάγκη να αλλάξει (καταργηθεί;) το σχολείο ως αναχρονιστικός μηχανισμός απέναντι στην απαιτούμενη ευελιξία. Στο θέμα που δόθηκε στους μαθητές, παρουσιάζεται ένα προπαγανδιστικό κείμενο το οποίο:

α) κάνει πλύση εγκεφάλου στους μαθητές ότι πρέπει να ξεχάσουν τη σταθερή και αξιοπρεπή εργασία – συγκεκριμένα ότι θα πρέπει να αλλάξουν 2-3 επαγγέλματα – δήθεν λόγω των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων. Παρουσιάζει την απαίτηση του κεφαλαίου για μηδενικά εργασιακά δικαιώματα και για ευελιξία ως αντικειμενική ανάγκη.

β) κάνει πλύση εγκεφάλου στους μαθητές ότι το σχολείο πρέπει να αλλάξει και οι αλλαγές αυτές δεν πρέπει να έχουν σχέση με το να διαμορφωθούν μορφωμένοι πολίτες, αλλά με τις ανάγκες των επιχειρήσεων στην ευέλικτη αγορά εργασίας.

γ) Αμφισβητεί ανοιχτά την αναγκαιότητα ύπαρξης του σχολείου. Καλλιεργείται η άποψη ότι δεν υπάρχουν γνώσεις και νόμοι που πρέπει να μάθουν οι νεότερες γενιές από τις προηγούμενες και άρα το σχολείο δεν έχει λόγο ύπαρξης σαν χώρος μετάδοσης γνώσεων. Αντίθετα όλα τα λύνει η «αυτομόρφωση», δηλαδή η δια βίου ατομική περιπλάνηση έξω από το σχολείο (μέσω διαδικτύου πιθανά) για απόκτηση εφήμερων δεξιοτήτων!

Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται. Και ο έρωτας της κας Διαμαντοπούλου για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες ιδέες βγάζει μάτι! Να υποθέσουμε ότι θα δούμε θέμα στα μαθηματικά με τίτλο «πόσους μισθούς πρέπει να κόψουμε στην Ελλάδα για να μειωθεί το έλλειμμα κατά 10%»; Έλεος!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!