Του Ηρόστρατου. Ο Ηρόστρατος εξακολουθεί να επιμένει και να σιχαίνεται περισσότερο από όλα τα μέλη της συμμορίας που κυβερνά τη χώρα τα «γλοιώδικα χέλια» της ΔΗΜΑΡ (όπως θα έλεγε κι ο Βολφ Μπίρμαν).
Μετά τον εργατοπατέρα Χατζησωκράτη που κανονίζει για λογαριασμό του κόμματος διορισμούς «ημετέρων» στη Διοίκηση των Νοσοκομείων της χώρας, ώστε να αποτελειώσουν την Υγεία, το νέο χτύπημα από εκλεκτούς της ΔΗΜΑΡ ήρθε στον πολιτισμό. Νέο θύμα το… ενοχλητικό θέατρο.
Στο στόχαστρο του Δήμου Αθηναίων μπαίνουν άνθρωποι που με αγώνες, θυσίες και μεράκι προσφέρουν όσο ελάχιστοι στην τέχνη, αλλά και στην αφύπνισή μας. Θεατρικές σκηνές που αυτά τα χρόνια έχουν παρελάσει και από τις στήλες του Δρόμου. Έχουμε απολαύσει κι έχουμε προτείνει τις παραστάσεις τους. Θέατρα πρωτοποριακά και θέατρα ιστορικά. Όλα στην κλίνη του προκρούστη-δημάρχου…
Διαβάζουμε:
«…Ύστερα από δημοτικούς αστυνομικούς ελέγχους σε 83 χώρους, οι 35 -μεταξύ των οποίων μεγάλα και ιστορικά θέατρα της Αθήνας καθώς και πολυχώροι που δεν διαθέτουν άδεια ή που βρίσκονται στη διαδικασία της προέγκρισης- έλαβαν την εντολή να βάλουν λουκέτο. Η διορία που τους δίνεται είναι περί τις 20 ημέρες, μετά την παραλαβή της ειδοποίησης. Το πρώτο θέατρο υποχρεούται να κατεβάσει ρολά στις 8 Απριλίου κι ακολουθούν άλλα στις 10/4, στις 11/4, στις 15/4, στις 16/4 κ.ο.κ. (ανάμεσά τους τα «Vault», «Διά δύο», «Ενδορφίνη», «Βαφείο», «Άνεσις», «Εν Αθήναις», «Από Μηχανής», «Θέατρο Τέχνης» «Γκλόρια», «Οδού Κυκλάδων», «Ιλίσια», «Ζίνα», «Χυτήριο», «Θεμέλιο», «Διέλευσις», «Studio Κινητήρας», «Beton 7», «Αβατον», «Πρόβα», «Παραμυθίας», «Rabbithole», «Φούρνος», «Studio Μαυρομιχάλη», «Knot» κ.ά.)…».
Όποια κι αν είναι η δικαιολογία ή η «νομιμότητα» που επικαλούνται οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του Καμίνη, θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτη αλλά και φασίζουσα ταυτόχρονα την απόφαση, που εκτός των άλλων υπολογίζεται να οδηγήσει περισσότερους από 500 εργαζόμενους στην ανεργία.
Και για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας, σημειώνουμε ότι ο νόμος που διέπει τη λειτουργία των θεάτρων είναι του 1937 (του Μεταξά).