Πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκλογές για τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης υπό ακραίες συνθήκες. Εντύπωση προκαλεί πως εν τέλει το αποτέλεσμα των εκλογών χαρακτηρίστηκε έγκυρο.

Οι κάλπες στήθηκαν στις 9:00 το πρωί με την περιφρούρηση κρανιοφόρων και ροπαλοφόρων μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ. Από νωρίς το πρωί φοιτητές, μέλη του διοικητικού και έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού που συγκεντρώθηκαν στο χώρο κυνηγήθηκαν και χτυπήθηκαν, ενώ κάποιοι από αυτούς κρατήθηκαν όμηροι στους χώρους του ΑΤΕΙΘ.
Όλο το προηγούμενο διάστημα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δήλωνε αντίθετη στον νέο νόμο για τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα, όμως λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές και λίγες εβδομάδες πριν τις φοιτητικές εκλογές, τα μέλη της Νεολαίας του Α. Σαμαρά «φόρεσαν» τον εξοπλισμό τους, φορτώθηκαν τα λοστάρια τους και τους πυροσβεστήρες και παρατάχθηκαν στον χώρο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΑΤΕΙΘ
Την οργανωτική επιτροπή να αναβάλει τις εκλογές και τους υποψήφιους να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους κάλεσε το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογος έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού ΑΤΕΙΘ. Ακόμη, ο Σύλλογος είχε καλέσει όλη την κοινότητα του ΤΕΙ να βρεθεί στο χώρο του ΤΕΙ για να εκφράσει για άλλη μία φορά την αντίθεσή του στο νόμο 4009/11.
«Ο Σύλλογός μας από τη στιγμή ακόμη της συζήτησης του νομοσχεδίου, εξέφρασε την αντίθεσή του, αφού φαίνονταν οι κατευθύνσεις του που οδηγούσαν προς μία Ανώτατη Εκπαίδευση εξαρτημένη από την αγορά.» αναφέρει. Δηλώνει επίσης πως «Το ΤΕΙ, ως αδύνατος κρίκος της Ανώτατης Εκπαίδευσης, δέχεται τις πιο σοβαρές επιπτώσεις, ήδη από τους προηγούμενους νόμους, που σχετίζονται εκτός των άλλων με την παραπέρα υποβάθμιση των πτυχίων, την μη ύπαρξη επαγγελματικών δικαιωμάτων, την ολοένα και μικρότερη χρηματοδότηση».

ΑΡΕΝ: «Κλίμα τρομοκρατίας και δολοφονικές επιθέσεις»
«Το κλίμα τρομοκρατίας και οι δολοφονικές επιθέσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν μας προκαλούν καμία εντύπωση, καθώς αποτελούν γνώριμες πρακτικές της και μας ξυπνούν μνήμες από άλλες εποχές (δολοφονία Τεμπονέρα στις μαθητικές καταλήψεις του ’91).» αναφέρει η ΑΡΕΝ.
«Επιπλέον, γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη η στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όσον αφορά το νόμο 4009 της Διαμαντοπούλου, καθώς υπερέβαλλε ζήλον για την εφαρμογή του στα ΤΕΙ και μας αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν είναι αντίθετη στην κυρίαρχη πολιτική της διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, αλλά έχει και καθοριστική συμβολή στην εφαρμογή της» τονίζει.
Τέλος, η Αριστερή Ενότητα, κάλεσε όλους τους υποψήφιους καθηγητές να παραιτηθούν και να καταγγείλουν τη διαδικασία, λέγοντας πως «ειδάλλως νομιμοποιούν όχι μόνο την εφαρμογή ενός αντιδημοκρατικού νόμου που έρχεται σε σύγκρουση με τις ανάγκες των φοιτητών, αλλά και το κλίμα τρομοκρατίας στο οποίο διεξήχθη η διαδικασία».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!