Δεν «παίχτηκε» η είδηση ότι έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος έξι αστυνομικών για το δυνητικά θανατηφόρο τραυματισμό του Γ. Καυκά στη διαδήλωση της 11ης Μάη. Το πιθανότερο σενάριο είναι, μαζί με το «πνίξιμο» της δημοσιότητας, να κουκουλωθεί και η ίδια η υπόθεση λόγω «λειψής βασιμότητας των στοιχείων», που τα σαΐνια των ανακριτικών Αρχών της ΕΛ.ΑΣ. αποδίδουν, με διαρροές τους, στην άρνηση του ίδιου του θύματος να συναινέσει στη λήψη δικού του DNA, ώστε να πιστοποιηθεί ποιοι εκτέλεσαν με υπερβάλλοντα ζήλο τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας για ανελέητη καταστολή.

Εννοείται πως όλη η έρευνα έφτασε ως εδώ, χάρη στην επιμονή, τις καταθέσεις και τα στοιχεία με φωτογραφικό υλικό και βίντεο, που προσκόμισε ο ίδιος ο Γ. Καυκάς και οι δικηγόροι του. Βέβαια, τίποτε δεν μπορεί να αποκλεισθεί στα πλαίσια μιας απόπειρας αντιπερισπασμού της κυβέρνησης. Σε μία περίοδο που καθημερινά οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιδίδονται σε ασκήσεις εξόντωσης ενάντια στους διαδηλωτές, ενώ διαφημίζεται και ο εμπλουτισμός του οπλοστασίου τους, θα κωλώσουν να τυλίξουν σε μία κόλα χαρτί κάποιους συναδέλφους τους, έστω ως εξιλαστήρια θύματα; Έλα, ντε…
* Δείτε τώρα τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κοκαλάκης, στο πλαίσιο έρευνας που διεξήγαγε ο οργανισμός Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα. Η «επίσημη φωνή της αστυνομίας», απολογήθηκε ως εξής για την απώλεια της ακοής του δημοσιογράφου, Μ. Κυπραίου, από ρίψη βόμβας κρότου-λάμψης: «Ο υπουργός δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να εγγυηθεί ότι χίλιοι κινητοποιημένοι αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν όλοι λάβει τις ίδιες διαταγές και παραμένουν ανθρώπινα όντα, την έσχατη στιγμή, θα αντιδράσουν όλοι με τον ίδιο τρόπο υπό την υψηλότερη ένταση… ένας δημοσιογράφος στο πεδίο πρέπει να δείξει και να αποδείξει στην ελληνική κοινωνία τις υπερβολές και από τις δυο πλευρές. Και είναι ίσως εκεί που υπεισέρχεται η συναισθηματική παρεξήγηση, για την οποία μιλούσα. Όταν ένας αστυνομικός βλέπει ένα δημοσιογράφο μπροστά του, όχι συγκεκριμένα αυτόν που βρίσκεται εκεί, αλλά μόνη η παρουσία του δημοσιογράφου μπορεί να του θυμίσει συναισθηματικά καταστάσεις και περιπτώσεις όπου θεώρησε ότι έτυχε άδικης μεταχείρισης από τα Μέσα Ενημέρωσης… η επιλογή να γίνει κανείς δημοσιογράφος, όπως και εκείνη να γίνει αστυνομικός, ενέχει κινδύνους. Κάθε πρόσωπο που πηγαίνει σε ένα πεδίο βίαιων πράξεων γνωρίζει ότι μπορεί να γίνει αντικείμενο βίαιων επιθέσεων. Είναι κάτι που πρέπει να δεχτεί κανείς…». Φυσικά, δεν χρειάζονται σχόλια…Φυσικά, άνευ σχολίων.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!