Της Άννας Στεργίου
ΤΟΥΜΠΑΝΑ: Ολοκληρώθηκε η Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με μία επική εικόνα στην Ολομέλεια για το σκάνδαλο πάνω από 1 δις στα ταμεία του οργανισμού. Όλοι συμφώνησαν πως είναι σκάνδαλο εκτός από το κυβερνών κόμμα. Προφανώς άκουσαν τον εισηγητή της ΝΔ, Μακάριο Λαζαρίδη. Καταπώς λέει ο λαός μας «ο κόσμος το’ χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι».
ΠΕΡΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ: Η Ελλάδα ελέγχεται για σκάνδαλα κοντά στα 2,8 δις ευρώ, είπε η βουλευτής ΝΕΑΡ, Έφη Αχτσίογλου. Ακόμη, θα λέγαμε εμείς, αφού σε αρκετές περιπτώσεις το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ πέρασε κάτω από τα ραντάρ του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου.
ΜΥΘΟΣ: Μετά τη Ντίσνεϊλαντ, Ελλάδα, η χώρα της φαντασίας. Ζήσαμε τον μύθο μας στην Ελλάδα, που λέει κι ο Αβραμόπουλος… με κτηνοτρόφους χωρίς ζώα. Και βοσκοτόπια που ενώνουν την Κρήτη με τον Γράμμο. Αλλά δεν γράφω τη λέξη σκάνδαλο, γιατί μπορεί να θυμώσει ο Λαζαρίδης.
ΕΔΩ ΠΑΠΑΣ: «Ποιος είναι ο Μάκης;». Η ατάκα της εισηγήτριας του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη έχει γίνει viral. Κι εκεί που νομίζαμε πως τα είχαμε δει όλα μετά τις απίθανες ατάκες Ξυλούρη, Μαγειρία, Σεμερτζίδου, Στρατάκη, ξεχάσαμε να ρωτήσουμε ποιο πρακτορείο τυχερών παιγνίων εμπιστεύονται.
ΒΟΜΒΑ: Λίγο προτού τελειώσει η Ολομέλεια της Βουλής του τη φύλαγαν του Μάκη Βορίδη. Σαν βόμβα έσκασε στη Βουλή το δημοσίευμα οικονομικής ιστοσελίδας ότι είχε ενημερωθεί για τα πάντα με εμπιστευτικό έγγραφο από τον Δρ. Γρηγόρη Βάρρα, που ήταν πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και επί μακρόν στενός συνεργάτης του Κυριάκου.
ΕΥΣΗΜΑ: Τα εύσημα της αποκάλυψης στη Βουλή τα πήρε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως ακόμη κι αν πήγαν να βγάλουν λάδι τον Μάκη Βορίδη, εφόσον ισχύει το δημοσίευμα, πρέπει να πάει κατηγορούμενος για ψευδορκία. Αχ, τι του έμελλε να πάθει του Μάκη, ποιος τον έδωσε στεγνά, λίγο προτού κλείσει η επιτροπή. Χτύπημα κάτω από τη ζώνη, τσεκουράτο.
ΑΜΗΧΑΝΙΑ: Προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Κέλλας, που ήταν εκείνη τη στιγμή στο βήμα της Βουλής στα κυβερνητικά έδρανα αλλά η αλήθεια είναι πως η αμηχανία ξεχείλιζε. Του την είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Χρήστος Γιαννούλης και στο καπάκι του έκανε κι ο Δημήτρης Μάντζιος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ερώτηση για το αν είναι αυθεντικό το έγγραφο. Του έκατσε στραβή στη βάρδια.
ΠΕΘΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΦΗ: Ο Μάκης Βορίδης κλήθηκε κι εμφανίστηκε στην επιτροπή άρον – άρον. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εμφανίστηκε ούτε ως γκεστ σταρ. Μίλησε λοιπόν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που έχει και καλό μνημονικό και πρότεινε τη ΝΔ για Όσκαρ: “One scandal after another”. Υπενθύμισε στον Μάκη Βορίδη κάτι δηλώσεις που είχε κάνει, που τα έλεγε της πεθεράς (λαού) για να τα ακούει η νύφη (Μαξίμου). Μετά τον πρώτο κύκλο επεισοδίων του ΟΠΕΚΕΠΕ, περιμένουμε με αγωνία τον δεύτερο: ο Μάκης, οι διαρροές και το Μαξίμου. Για το Όσκαρ ΝΔ, οψόμεθα…



































































