«Κάποιες φορές το παρελθόν επιστρέφει εκτυφλωτικά καινοφανές»
Αγνώστου

Πράγματι η Αθηναϊκή (λαϊκή) Δημοκρατία και η Ρωμαϊκή (ολιγαρχική) Δημοκρατία επέστρεψαν από τη λήθη και τη σιωπή αιώνων με την Αναγέννηση.

Μάλιστα κυριάρχησαν στην Ευρώπη ως πολιτικά και πολιτειακά προτάγματα ήδη από τον 18ο Αιώνα.

————————————————–

Λέω λοιπόν σήμερα να κάνουμε ένα εύθυμο (αν το καταφέρω) διάλειμμα! Χαζεύοντας μέσα στο μυαλό μου μια τέτοια αντεστραμμένη «επιστροφή». Των «Αποίκων» στην «παλιά πατρίδα». Διότι η Αγγλία έκανε το σφάλμα να στείλει έναν (!) στρατιώτη στη Γροιλανδία. Όπως επίσης να κατέχει κι ένα νησάκι (Τσάνγκος) στον Ινδικό. Που το λιγουρεύεται κι αυτό ο Τραμπ.

Κατόπιν τούτων, λογικό ο Τραμπ, εκτός από τη Γροιλανδία, να έβαζε στο μάτι και τη Βρετανία.

Θα ήταν η «εκδίκηση της γυφτιάς» ή η «επιστροφή των Αποίκων». Διότι μπορεί πλέον οι Άποικοι να είναι υπερδύναμη, αλλά η Βρετανία παραμένει ένα σνομπ ψώνιο. Που νομίζει ότι μανιπουλάρει την υπερδύναμη και μέσω αυτής τον κόσμο.

Θα ήθελα λοιπόν να δω γελαδάρηδες, Γιάνκηδες και γκάνγκστερ να αποβιβάζονται στην Κορνουάλη και να βαδίζουν προς το Λονδίνο. Φαντάζομαι επίσης τη χαρά των Γάλλων να βλέπουν από την απέναντι ακτή την προέλαση των Αμερικανών και το ρεζιλίκι των Βρετανών.

Πρώτα απ’ όλα οι Γιάνκηδες μπαίνοντας στο Λονδίνο θα ανακήρυσσαν την ανεξαρτησία της Σκωτίας, την Ένωση της Β. Ιρλανδίας με την Ιρλανδία και την εθνική κυριαρχία της Ουαλίας.

Ύστερα θα υποχρέωναν τον Βασιλιά Κάρολο να ζητήσει συγνώμη για τον πόλεμο του 1812. Όταν το Στέμμα, οι Άγγλοι δηλαδή, επιχείρησαν να ανακαταλάβουν τις 13 Πολιτείες και να εξαφανίσουν το νεαρό τότε έθνος των Αμερικανών.

Μετά οι Άποικοι θα έβαζαν δασμούς στο τσάι που πίνουν οι Άγγλοι, με την υποχρέωση κάθε φορά να κάνουν πρόποση οι μισοί υπέρ της Βοστώνης και οι άλλοι μισοί υπέρ της Μασαχουσέτης (με αμερικάνικη προφορά).

Στη συνέχεια θα έβαζαν ένα χοντρό πρόστιμο σε αυτό το έθνος επειδή βάζει σάλτσα μέντα στο ψητό χοιρινό, ενώ με μία (έστω χαμερπή) εκδικητική διάθεση θα τους απαγόρευαν να τρώνε φις εντ τσιπς.

Κατόπιν θα υποχρέωναν το Βρετανικό Κοινοβούλιο (αφού θα είχαν κλείσει τη Βουλή των Λόρδων) να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των (εκατοντάδων) Άγγλων αριστοκρατών που ήθελαν να συνεργαστούν με τον Χίτλερ.

Θα αντικαθιστούσαν (πάντα οι Γιάνκηδες) στην πλατεία Τραφάλγκαρ τα αγάλματα των λεόντων με ύαινες σε μια προσπάθεια να αποδώσουν το πνεύμα των αγγλικών τραπεζών. Του αγγλικού οικονομικού δικαίου. Και της αγγλικής αποικιοκρατίας. Εννοείται ότι ταυτοχρόνως οι «Γιάνκηδες απ’ το Κονέκτικατ» θα καταργούσαν το κυνήγι της (έρμης της) αλεπούς.

Στις Ιπποδρομίες του Άσκοτ, θα καταργούσαν τα καπελάκια (σαν ανάποδες γλάστρες) που φορούν οι Αγγλίδες, οδηγώντας αυτό το έθνος στην έσχατη ταπείνωση.

Και, βεβαίως, το κυριότερο απ’ όλα, οι Αμερικανοί θα υποχρέωναν τους Άγγλους να οδηγούν δεξιά. Πιθανόν σε αυτό το θέμα το Αμερικανικό Εκστρατευτικό Σώμα θα συναντούσε μια κάποια αντίσταση, πλην όμως με λίγους περισσότερους σερίφηδες στους δρόμους, οι Άγγλοι όχι μόνον θα οδηγούσαν δεξιά, αλλά και με την όπισθεν.

Επίσης οι Αμερικανοί θα υποχρέωναν το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει σε όλα τα έθνη όλα τα εκθέματα που έχει κλέψει, Ελληνικά, Αιγυπτιακά, Ινδικά, Αφρικανικά και άλλα. Εκτός από τα Τουρκικά. Πρώτον διότι δεν υπάρχουν τέτοια εκθέματα, και δεύτερον το μόνο που έχουν να εκθέσουν οι Τούρκοι είναι κάτι γιαταγάνια (όπως και οι Άγγλοι κάτι σπάθες αποκεφαλισμού) – α! και αγχόνες!

————————————————–

Προσέτι οι Αμερικανοί θα αξιοποιούσαν το BBC και την MI6, πράγματα άχρηστα πλέον για τους Άγγλους, αλλά χρήσιμα πάντα για τους Αμερικανούς.

Θα μου πείτε, με τον Σαίξπηρ, τον Ντίκενς, τους Μπιτλς, τους Πινκ Φλόιντ και τους Ρόλινγκ Στόουνς τι θα γίνει; Θα αποδοθούν στην ανθρωπότητα. Παρότι δεν κατάφεραν να εξανθρωπίσουν τους Άγγλους, είναι θησαυρός για όλους τους υπόλοιπους.

Σε ένα επιπλέον εποικοδομητικό βήμα, το 7ο Σύνταγμα Ιππικού του Κάστερ (επανιδρυμένο για ευγενικούς σκοπούς) θα διέλυε τη Σκωτική (Βασιλική) Φρουρά, θα της έσκιζε τα «κόκκινα σακάκια» και στο εξής τα μαύρα αυτά φονικά φίδια θα φορούσαν ροζ σακάκια και κοντά παντελονάκια. Με πουά.

Επιπροσθέτως οι Γιάνκηδες, για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους, θα διασπούσαν το εναπομείναν βασίλειο της Αγγλίας στα εξ ων συνετέθη: στα βασίλεια της East Anglia, του Essex, του Kent, του Sussex, του Wessex και της Mercians, ενώ θα ενσωμάτωναν το York στη Σκωτία.

Τέλος οι Άποικοι θα απαγόρευαν στους Άγγλους να μιλούν αγγλικά (με 103 προφορές) και θα τους υποχρέωναν να μιλούν Αμερικάνικα. (Με προφορά Μοντάνας.)

Κατόπιν όλων τούτων οι Άποικοι (Βόρειοι και Νότιοι) θα έβαζαν κι ένα φιλικό πρόστιμο στους Γάλλους διότι επί τόσους αιώνες έζησαν αντίκρυ με τους Άγγλους…

***

Κι όποιος νομίζει ότι όλα αυτά είναι λιγότερο κωμικά απ’ όσα τραγικά κάνουν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι στη Γροιλανδία, ή από όσα θέλησαν να κάνουν οι Άγγλοι, οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί στη Ρωσία, ας το σκεφθεί δεύτερη φορά…

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
22●12026

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!