Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Συνεχίζονται οι διώξεις του ΟΑΣΘ εναντίον πολιτών

Συνεχίζονται οι διώξεις του ΟΑΣΘ εναντίον πολιτών

Το θέμα της αποστολής μαζικών αγωγών από τον ΟΑΣΘ εναντίον πολιτών που εν μέσω οικονομικής κρίσης αρνήθηκαν ή δήλωσαν οικονομική αδυναμία να πληρώσουν το υπεραυξημένο εισιτήριο, επαναφέρει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

Τον περασμένο χειμώνα, στους δρόμους, στις στάσεις και μέσα στα λεωφορεία οι Επιβάτες Θεσσαλονίκης και χιλιάδες πολίτες κινητοποιήθηκαν κατά της νέας αύξησης (έως 180%) που επιβλήθηκε μετά την επιβολή του Μνημονίου από τον Ιανουάριο του 2011. Όπως αναφέρεται στην ερώτηση του κ. Κουράκη «ο κ. Ρέππας και η κυβέρνηση προχώρησαν στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων και στον χαρακτηρισμό της μη πληρωμής του εισιτηρίου ως αδίκημα-πταίσμα».
Για τον Ιανουάριο του 2013 ορίστηκε η νέα δικάσιμος, μετά από αναβολή της δίκης στις 16 Ιουνίου, για την ομαδική αγωγή του ΟΑΣΘ κατά 11 συνεπιβατών που αφορά περιστατικά αδυναμίας ή άρνησης πληρωμής του εισιτηρίου κατά το Μάιο του 2010. Ο κ. Κουράκης ρωτά τον αρμόδιο υπουργό για ποιο λόγο επιδεικνύεται τέτοια αυστηρότητα στο συγκεκριμένο θέμα και ζητά να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του διαχειριστικού ελέγχου στα οικονομικά του ΟΑΣΘ.

 

Σχόλια

Exit mobile version