Αρχική αρχείο στηλών a cappella Το «ζαλισμένο κοπάδι» και ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ

Το «ζαλισμένο κοπάδι» και ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ

Στο βιβλίο του με τίτλο «Νέα Τάξη: Μυστικά και Ψέματα» ο Αμερικανός διανοητής, πολιτικός ακτιβιστής και γλωσσολόγος, Νόαμ Τσόμσκι, σημειώνει: «Πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από το “ποδοπάτημα και το βρυχηθμό του ζαλισμένου κοπαδιού”… Σε εκείνο που επί των ημερών μας αποκλήθηκε ολοκληρωτικό κράτος ή στρατιωτικό κράτος αυτό είναι εύκολο. Απλώς, κρατάτε ένα ρόπαλο πάνω από τα κεφάλια τους και εάν παρεκκλίνουν, τους το κοπανάτε στο κεφάλι. Αλλά καθώς η κοινωνία γίνεται όλο πιο ελεύθερη και δημοκρατική, χάνετε αυτή την ικανότητα. Συνεπώς, πρέπει να στραφείτε στις τεχνικές της προπαγάνδας. Η λογική είναι σαφής. Η προπαγάνδα είναι για τη δημοκρατία ό,τι το ρόπαλο σε ένα ολοκληρωτικό κράτος».

Οι ανακολουθίες και τα ψέματα κρατούν το «ζαλισμένο κοπάδι» που ζει στις δημοκρατίες της Δύσης στο… ενδεδειγμένο επίπεδο.

Την παραπλάνηση αυτού του «ζαλισμένου κοπαδιού» της εποχής του είχε –φυσικά- στο μυαλό του και ο πολυμήχανος Οδυσσέας όταν σκέφτηκε και έθεσε σε εφαρμογή ένα από το πλέον ευφυή ψέματα της παγκόσμιας ιστορίας. Το Δούρειο Ίππο.

Οι άνθρωποι, εν γένει, είναι επιρρεπείς στο να πιστεύουν το ψέμα ιδιαίτερα αν είναι ωραίο και κυρίως ασύλληπτο.

Ο… πονηρός πολιτευτής ή πολιτικός λέει με στόμφο πως «ο ελληνικός λαός είναι έξυπνος, έχει αλάνθαστο κριτήριο και ξέρει να δίνει αγώνες» και ο… ανυποψίαστος ψηφοφόρος πιστεύει με κλειστά μάτια.

«Το ψέμα με τις πολλαπλές του εκδοχές είχε καταξιωθεί ως απαραίτητο στοιχείο της ίδιας της λειτουργίας του αστικού πολιτικού συστήματος» είχε γράψει ο καθηγητής, Κύρκος Δοξιάδης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «ακριβώς επειδή στην κυριαρχούσα αφήγηση περί πολιτικής το ψέμα είναι ταυτισμένο με τα αστικά κόμματα, θα ήταν ρεαλιστικό εγχείρημα για την Αριστερά να κερδίσει τον κόσμο πείθοντάς τον ότι «κάνει τη διαφορά» τουλάχιστον σε αυτό».

Αλλά… γιατί τα λέω όλα αυτά τώρα;

Για να υπογραμμίσω τα νέα ψέματα και τις νέες ανακολουθίες της κυβέρνησης.

Για να θυμόμαστε. Γιατί ο αγώνας ενάντια στη λήθη είναι μεγάλος αγώνας.

Να θυμίσω λοιπόν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Δικαιοσύνης, λίγο έλειψε να ματώσουν τα χέρια τους με τον πρώτο νεκρό από απεργία πείνας. Τον κρατούμενο Βασίλη Δημάκη. Σε αντίθεση με το δεξιό υπουργό, Αθανασίου που είχε κατέθεσε τροπολογία για τον απεργό πείνας, Ρωμανό, ο αριστερός και «δικαιωματιστής», Κοντονής, διακήρυξε πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν είχε καμία αρμοδιότητα παρέμβασης στο θέμα.

Να θυμίσω επίσης πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΑΤ –που θα τα καταργούσε–, «περιποιήθηκαν» δεόντως την περασμένη Δευτέρα τους διαδηλωτές που επιχείρησαν να ρίξουν το άγαλμα Τρούμαν.

Να θυμίσω τέλος την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τους βομβαρδισμούς των συμμάχων μας (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία) κατά της Συρίας. Μια ανακοίνωση που ήταν και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ σε αντίθεση με το παρελθόν και τις καταδίκες τέτοιων βομβαρδισμών.

Ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ της κυβερνησιμότητας χτυπάει αλύπητα τη μνήμη του «ζαλισμένου κοπαδιού» και συνεχίζει ακάθεκτος στο… ροδοπέταλο δρόμο των ψεμάτων.

Σχόλια

Exit mobile version