Αρχική πολιτισμός Η αφρόκρεμα της τζαζ αύριο βράδυ στο Ίλιον

Η αφρόκρεμα της τζαζ αύριο βράδυ στο Ίλιον

Η δύσκολη μουσική πρόταση στον αντίποδα του… θερινού πρωτοκόλλου

«Τζαζ στο Πάρκο» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και αν οι διοργανωτές δεν υπερβάλλουν, το φετινό αφιέρωμα θα είναι υψηλότερου επιπέδου απ’ τα δύο που προηγήθηκαν.
Φιλοξενούμενοι και φέτος στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον (ένας από τους πιο όμορφους ανοιχτούς χώρους που διαθέτει η πόλη της Αθήνας), η αφρόκρεμα της ελληνικής τζαζ με τη συμμετοχή κορυφαίων συναδέλφων τους από τη διεθνή σκηνή.
Το φιλόμουσο κοινό θα έχει, λοιπόν, την ευκαιρία αύριο το βράδυ (20:30) να απολαύσει ζωντανά και με ελεύθερη είσοδο υπέροχες μελωδίες και ήχους υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του ντράμερ Γιώργου Τρανταλίδη.
Το φεστιβάλ, αν και καταχωρείται στις ετήσιες «υποχρεώσεις» του δήμου, εξακολουθεί να κινείται στον αντίποδα του θερινού πρωτοκόλλου που «προτείνει» την εύπεπτη αλλά και μαζική τροφή του τηλεοπτικού πολιτισμού. Ο συγκεκριμένος δήμος έδειξε από την αρχή «ανοιχτός» στη… δύσκολη μουσική πρόταση και φαίνεται πως δικαιώθηκε απολύτως, καθώς η ανταπόκριση του κόσμου στις προηγούμενες διοργανώσεις υπήρξε ιδιαίτερα ενθουσιώδης. Αυτονόητο είναι πως τα μουσικά σχήματα που συμμετέχουν έχουν βάλει κι αυτά το κρίσιμο και πολύτιμο λιθαράκι στην επιτυχία του φεστιβάλ, παρ’ ότι οι δημιουργοί τους δεν ανήκουν στα χαϊδεμένα παιδιά των ΜΜΕ, ούτε βεβαίως απολαμβάνουν τα υψηλά κασέ των αστέρων της μουσικής βιομηχανίας.
Το μαρτυρά η ζωντανή ιστορία του Γιώργου Τρανταλίδη, πρώτου μεταξύ ίσων (όπως αρέσκεται να δηλώνει) και μαέστρου της αυριανής πανέμορφης μουσικής συνάντησης που δεν πρέπει να χάσετε.

Συμμετέχουν οι: ΝUKeLEUS trio (Γιάννης Σταυρόπουλος, Sami Amiri, Περικλής Τριβόλης) Maria Markesini- Bert Van Brink, TRILOGIA (Γιώτης Σαμαράς, Γιώργος Κοντραφούρης και Γιώργος Τρανταλίδης). Special Guests: Tony Lakatos και Ανδρέας Πολυζωγόπουλος.

Σ.Μ.

 

Σχόλια

Exit mobile version