Αρχική στήλες εν τέλει Το γερμανικό κατοχικό χρέος

Το γερμανικό κατοχικό χρέος

Ο υπουργός Οικονοµικών της Γερµανίας ισχυρίζεται ότι η Γερµανία δεν χρωστάει τίποτα στην Ελλάδα. Αµ δε!… Του Κώστα Φινέ*

Ο ίδιος φέρεται µε περιφρόνηση και αισθάνεται απέραντο µίσος προς τον ελληνικό λαό.
Η κατασταλαγµένη αυτή πεποίθηση που έχει βασίζεται σε δύο παράγοντες:
1. Από τις εντυπώσεις που έχει αποκοµίσει από τις συναλλαγές του µε τους Έλληνες πολιτικούς της τελευταίας τριετίας που έρχονται σαν Χατζηαβάτηδες να προσκυνήσουν τη µεγαλειότητά του και να πουν «ναι» σε όλες τις ορέξεις του.
Δεν περνάει από το µυαλό του ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει καµία σχέση µε τους παλαιούς Τσολάκογλου και τους σηµερινούς εθνοπροδότες. Αντίθετα, ο ίδιος συνδέεται µε τους Έλληνες ραγιάδες µε µια «οµερτά» που έχει κοινό παρονοµαστή την οµηρία των πολιτικών µας από τη λίστα Χριστοφοράκου και του ίδιου για τις µίζες που τσέπωσε, όπως έχει καταγγελθεί…
2. Αισθάνεται απέραντο µίσος για τον ελληνικό λαό, γιατί το ναζιστικό του παρελθόν δεν του επιτρέπει να δει τις εκτελέσεις, τους εµπρησµούς εκατοντάδων χωριών, την ορφάνια και τις απέραντες καταστροφές των υποδοµών της χώρας µας από τα στρατεύµατα κατοχής το ’40-’45.
Αισθάνεται µίσος για την αντίσταση του λαού µας στην Κρήτη πριν από την κατάκτησή της και την ολική αντίσταση (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) τα χρόνια της Κατοχής.
Παρ’ όλα αυτά, ο ελληνικός λαός µε τις αµέτρητες θυσίες του, δηµιούργησε τη µεγαλύτερη αντίσταση απ’ όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης, ενάντια στο φασισµό.
Ακόµη το µίσος του ξεχειλίζει για τους έξι µήνες καθυστέρησης της εισβολής στη Σοβιετική Ένωση, εξαιτίας του έπους της Αλβανίας και του Ρούπελ, το 1940. Καθυστέρηση που έστειλε την πολεµική µηχανή του Χίτλερ κατευθείαν στην παγίδα του ρωσικού χειµώνα και της ρωσικής αντεπίθεσης που έγινε η αρχή της συντριβής τους.
Μετά το ψυχογράφηµα του υπουργού, ήρθε η ώρα για τα χρέη της Γερµανίας.
Αυτά που χρωστάτε θα τα πληρώσετε όσο και να φυγοµαχείτε.
Πάλι θα χάσετε τον πόλεµο και ξέρετε γιατί;
Γιατί µπροστά στον Άρη Βελουχιώτη και στους άλλους ήρωες της Αντίστασης που βρίσκονται στους ουρανούς και στις καρδιές µας µοιάζετε σαν σκουλήκια που σέρνονται στη γη! Γιατί εκτός του ότι είστε και κακοί πολεµιστές, είστε και κακοπληρωτές.
Και ας µην ξεχνάει ο υπουργός της Γερµανίας ότι ο Μανώλης Γλέζος βρίσκεται εν ζωή και τους περιµένει!

* που από τα 7 ως τα 11 χρόνια
της παιδικής του ζωής γνώρισε
το µέγεθος του µίσους των Γερµανών
για την πατρίδα του

Σχόλια

Exit mobile version