Αρχική εκτός κατηγορίας Πόλος αντίστασης σε Ελληνικό-Αργυρούπολη

Πόλος αντίστασης σε Ελληνικό-Αργυρούπολη

του Δημήτρη Γιαννούλη*

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης, που έχω την τιμή να συμμετέχω, είναι μια ιστορική δημοτική παράταξη που ξεκινάει από το Ελληνικό και με τον αείμνηστο κομμουνιστή δήμαρχο, για πολλά χρόνια, Κώστα Κορτζίδη. Την σκυτάλη πήρε ο Χρήστος Κορτζίδης που διετέλεσε Δήμαρχος Ελληνικού και στη συνέχεια του ενιαίου δήμου. Σήμερα η παράταξή μας έχει προχωρήσει σε ανανέωση, με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Κοκκίνη.

Στον δήμο μας, όπως και σε όλη τη χώρα, έχει επιβληθεί ένα καθεστώς που μάλιστα έχει και θα έχει την πλειοψηφία των κατοίκων. Η απογοήτευση, η έλλειψη προοδευτικής προοπτικής, η επικοινωνιακή πολιτική, οι χορηγίες, τα έργα βιτρίνας, η υπερπροβολή από όλα τα συστημικά μέσα εξηγούν ως ένα βαθμό αυτή την πραγματικότητα. Ένα καθεστώς αυθαιρεσίας και αντιδημοκρατικό. Η αντιπολίτευση, αλλά και όποιος πολίτης εκφράζει διαφορετική άποψη, μπαίνει στο στόχαστρο. Δεκάδες απευθείας αναθέσεις χωρίς καμία λογοδοσία. Το βουνό μας, ο Υμηττός, είναι υπό απειλή από το ΚΥΤ της ΔΕΗ, από νέους δρόμους, από πολλές αυθαιρεσίες.

Όμως το πρόβλημα που κυριαρχεί είναι η λεγόμενη επένδυση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού που είναι, σε εξέλιξη, η δημιουργία μιας νέας πόλης, με ουρανοξύστες, πολυκαταστήματα, ιδιωτικά νοσοκομεία και πανεπιστήμια, με καζίνο – μια πόλη με επιπλέον 25.000 κατοίκους, με επιπλέον 50.000 αυτοκίνητα. Αλήθεια στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, αυτό έχουμε ανάγκη, ή ένα Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου, με χώρους άθλησης και πολιτισμού, με νεολαιίστικα στέκια, με ποδηλατόδρομο; Αγωνιστήκαμε για την απελευθέρωση της παραλίας του Ελληνικού πριν πολλά χρόνια και φέτος, με το κίνημα ελεύθερων παραλιών, η δική μας ήταν ερμητικά κλειστή γιατί έτσι αποφάσισε ο επενδυτής.

Η παράταξή μας αγωνίζεται για έναν άλλο δήμο, με φωνή και δράση για όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον λαό. Αγωνιζόμαστε για δήμο διεκδικητικό απέναντι σε κάθε κυβέρνηση και πολιτική που έχουν την κοινωνία σε έναν ιδιότυπο γύψο. Θέλουμε δημοτικές υπηρεσίες με μόνιμους και με αξιοπρεπείς μισθούς εργαζόμενους, με υπηρεσίες για τις ανάγκες των δημοτών και όχι για έργα βιτρίνας και ιλουστρασιόν χορηγίες. Είμαστε, όπως και άλλες προσπάθειες σαν τη δική μας, σε δύσκολη κατάσταση. Έχουμε καταφέρει να διευρύνουμε το ψηφοδέλτιο μας με συμμετοχή από τη δεξιά έως αγωνιστές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Έχουμε συμμετοχή μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ανένταχτων πολιτών. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε το ποσοστό μας, αλλά στην ουσία με τη συμμετοχή μας δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες, διεκδικώντας αγωνιστικά την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών των πολλών και μετά τις εκλογές. Η δική μου συμμετοχή εκφράζει την ανάγκη για την δημιουργία της πιο πλατιάς συμμαχίας για να δημιουργηθεί ένας πόλος αντίστασης και αντιπολίτευσης, που δεν υπάρχει σήμερα, τόσο τοπικά όσο και κεντρικά.

* Ο Δημήτρης Γιαννούλης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Σχόλια

Exit mobile version