Αρχική πολιτισμός Τάνγκο σ’ ένα… γυάλινο κόσμο

Τάνγκο σ’ ένα… γυάλινο κόσμο

Σκηνοθεσία: Λ. Σάμιτα. Ερμηνεύουν: Λ. Σάμιτα, Στ. Σίνης, Μ. Χρονέα. Χορογρ.: Luis Alberto & Elena Mestre. Παίζει ζωντανά βιολοντσέλο ο Σταύρος Παργινός.

Την εποχή της κρίσης οι ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις πληθαίνουν και ανθούν. Κάτι το χαμηλό budget, κάτι οι αυξημένες ανάγκες έκφρασης της συλλογικής κατάθλιψης όλο και περισσότερα χάπενιγκ βρίσκουν ζωτικό χώρο και ανεβαίνουν σε σκηνές, μπαρ και εστιατόρια – όχι πάντα με την ίδια επιτυχία. Μία απ’ αυτές που ξεχωρίζουν, όμως, είναι η μουσικοχορευτική παράσταση στο El Bandoneon κάθε Τρίτη που παντρεύει το τάνγκο με τους χαρακτήρες του Γυάλινου Κόσμου του Τένεσι Ουίλιαμς.

Ιδέα αναμφίβολα εξαιρετική, μια και όχι μόνο οι ήρωες του έργου αναφέρονται στο τάνγκο και αναπολούν την εποχή που το χόρευαν, αλλά και γιατί το ίδιο το σύμπαν του Ουίλιαμς εύθραυστο, ρευστό, λυρικό, αέρινο, αν ήταν χορός θα ήταν τάνγκο. Η παράσταση αφηγείται, με σκηνοθετικά τρικ, τη ζωή μιας τυπικής αμερικανικής οικογένειας και οι ιστορίες τους γεννούν χορούς, λικνίσματα και ανεκπλήρωτους έρωτες που ζωντανεύουν οι μαθητές της σχολής του Λούις και της Έλενας, υποβοηθούμενοι από το εξαιρετικό τσέλο και τον υπέροχο χώρο του εστιατορίου, μεταφέροντας το θεατή πότε στο μαγευτικό Μπουένος Άιρες και πότε στον υγρό αμερικανικό Νότο.
Η Σάμιτα και ο Σίνης που βιοπορίζονται ως εκπαιδευτικοί, με θητεία στο τραγούδι και τη μουσική, ερασιτέχνες ηθοποιοί, ερμηνεύουν με περισσή άνεση και αυτοπεποίθηση, η Χρονέα, επαγγελματίας ηθοποιός, δίνει μια ξεχωριστή νότα ενώ από τα τέσσερα ζευγάρια μαθητών-χορευτών, τα δύο επιδίδονται σε άκρως επαγγελματικές φιγούρες.
Δημήτρης Οικονόμου

 

Σχόλια

Exit mobile version