Αρχική κοινωνία Κουτσή υγεία με ελλείψεις 5.000 γιατρών

Κουτσή υγεία με ελλείψεις 5.000 γιατρών

Οι συγχωνεύσεις μειώνουν κατά 10.000 τα κρεβάτια στα νοσοκομεία.

Όχι μόνο δεν περισσεύουν 6.000 γιατροί, όπως αυθαίρετα εμφανίζει η κυβέρνηση, αλλά υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις τις οποίες οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) υπολογίζουν σε 5.000.Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να περιστείλει τις δαπάνες με κάθε τρόπο και παρουσιάζει τις συγχωνεύσεις ως λύση, οι γιατροί υπολογίζουν ότι το πρόγραμμα συγχωνεύσεων του υπουργείου Υγείας θα στερήσει 10.000 νοσοκομειακές κλίνες, κάνοντας την περίθαλψη ακόμα πιο δύσκολη.
Τα στοιχεία που προέρχονται από μελέτη που είχε κάνει κοινή επιτροπή του υπουργείου Υγείας και της ΟΕΝΓΕ το 2009, για τον σχεδιασμό της πρόσληψης 2.000 νέων γιατρών, είναι καταλυτικά:
Σε όλα τα νοσοκομεία υπηρετούν 12.353 ειδικευμένοι γιατροί ΕΣΥ και 1.060 πανεπιστημιακοί και στα Κέντρα Υγείας 3.073 γιατροί. Οι ελλείψεις, τότε, είχαν υπολογιστεί σε 3.500 ειδικούς γιατρούς και 1.100 ειδικευόμενους στα περιφερειακά νοσοκομεία και σε πάνω από 400 στα Κέντρα Υγείας. Από τότε, βέβαια, έχουν γίνει συνταξιοδοτήσεις και τα κενά έχουν πολλαπλασιαστεί. Πόσοι έχουν προσληφθεί; Μόνο εφτά ειδικευμένοι γιατροί!
Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να καλύψει αυτά τα κενά, κλείνει νοσοκομεία και μεταφέρει κλινικές, προσπαθώντας να εμφανίσει μάλιστα και πλεονάζον προσωπικό, τη στιγμή που στα δημόσια νοσοκομεία έχει καταγραφεί κατακόρυφη αύξηση των επισκέψεων που φθάνει το 30%.
Αποκαλυπτικό για το πού οδηγείται η δημόσια Υγεία είναι το γεγονός που καταγγέλθηκε στη συνέντευξη Τύπου της ΟΕΝΓΕ.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης, Αστέριος Φαρμάκης, στοχεύοντας να αυξήσει τα έσοδα από τους… τουρίστες επέβαλε εισιτήριο 20 ευρώ (αντί για 5). Η επιχειρηματικότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Ιεράπετρα
Η Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων Ιεράπετρας – Μικρού Γυαλού καλεί σε παλλαϊκό Συλλαλητήριο για την αναβάθμιση του νοσοκομείου, ζητώντας να μπει τέλος στην κοροϊδία, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση.
Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 26 Μαΐου, στις 11:00 π.μ., στην Πλατεία Δημαρχείου Ιεράπετρας.

Σχόλια

Exit mobile version