Αρχική πολιτική Και στο Μάλι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει!

Και στο Μάλι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει!

Ο ελληνικός Τύπος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τη γαλλική επέμβαση στο Μάλι. Αποτελεί όμως μια ευκαιρία για πέσιμο στο… ΣΥΡΙΖΑ! 

Σε άρθρο του στα ΝΕΑ ο Μ. Μητσός, αφού εκτιμά με περισσό βάθος εκτίμησης πως «η απόκρουση της προέλασης της Αλ Κάιντα στην Αφρική είναι “καταδικασμένη” να πετύχει», περνά και στα… σημαντικά: «Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Γάλλος Πρόεδρος διάβασε την ανακοίνωση της Ρένας Δούρου», ειρωνεύεται ο κ. Μητσός. Και είναι τόση η εμπάθεια, που μετέρχεται παιδαριώδη επιχειρήματα. «Δεν συμβαίνει συχνά να αποκαλείται “αποικιοκρατικού τύπου” μια επέμβαση που γίνεται ύστερα από έκκληση της πρώην αποικίας». Αλήθεια; Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή αγνοείς παντελώς ότι πολλές «ανεξάρτητες» πρώην αποικίες της Δυτικής Αφρικής αποτελούν νεο-αποικιακά καθεστώτα και ότι «η κυβέρνηση του Μάλι» που έκανε την «έκκληση», όπως τόσο ανέμελα αναφέρεις, στήθηκε με πρόσφατο ξενοκίνητο πραξικόπημα; «Είναι αλήθεια ότι δεν επιδίωξε τον διάλογο μαζί τους, όπως απαιτεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσε, ας πούμε, να γίνει ένα στρογγυλό τραπέζι στο Μπαμάκο, με μια ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στην κυβέρνηση, τους σαλαφιστές, τους Τουαρέγκ και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις».
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Ότι ο Μ. Μητσός τσουβαλιάζει τόσο υποτιμητικά τους Τουαρέγκ με ό,τι πιο βάρβαρο και απολίτιστο; Τόση άγνοια; Ότι προφανώς θεωρεί τα γαλλικά Μιράζ και επιθετικά ελικόπτερα και τεθωρακισμένα πιο πολιτισμένα από τους Τουαρέγκ και τις «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις»; Τόση τύφλα έχετε πάθει από το Μνημόνιο και το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος σας; Ακούστε τουλάχιστον λίγη από την εκπληκτική μουσική των Τουαρέγκ. Ίσως κάτι κάνει ένα κλικ μέσα σας…

T.T.

Σχόλια

Exit mobile version