Αρχική κοινωνία Απόστολος Γκλέτσος: “Θα ξεχειμωνιάσουμε στα μπλόκα”

Απόστολος Γκλέτσος: “Θα ξεχειμωνιάσουμε στα μπλόκα”

Συνέντευξη στον Λεωνίδα Σακλαμπάνη. Ουσιαστικό τέλος στον εκβιασμό των εταιριών και το χαράτσι των διοδίων για τους κατοίκους της Στυλίδας, δίνει ο νέος δήμαρχος της πόλης, Απόστολος Γκλέτσος, ανεβάζοντας το πήχη της διεκδίκησης και για τους άλλους δημάρχους, δείχνοντάς τους παράλληλα το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Συνάμα, η κίνηση του κ. Γκλέτσου έρχεται να προστεθεί στους χιλιάδες πλέον οδηγούς που αρνούνται να καταβάλουν αντίτιμο για να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στους δρόμους, δημιουργώντας ακόμη μία διάσταση στο κίνημα που έχει δημιουργηθεί.
Από την άλλη πλευρά, η τακτική που ακολούθησε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. δείχνει τον πανικό που έχει αρχίσει να διακατέχει τις εταιρίες που εκμεταλλεύονται τα οδικά δίκτυα, απόρροια του ολοένα και αυξανόμενου κινήματος ενάντια στην πληρωμή των διοδίων.

Αυτό απεδείχθη και στην περίπτωση των διοδίων της Πελασγίας, εκεί όπου ξαφνικά και χωρίς έστω την τυπική επιχειρηματολογία, η εταιρία ειδοποίησε την περασμένη Δευτέρα πως η ελεύθερη πρόσβαση για τους μόνιμους κατοίκους παύει να ισχύει, με αποτέλεσμα την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση του νέου δημάρχου της Στυλίδας.

Ο κ. Απόστολος Γκλέτσος, παίρνοντας τη κατάσταση στα χέρια του και με τη βοήθεια ενός μηχανήματος του δημοτικού συνεργείου, απομάκρυνε τις πλευρικές μπάρες που απαγόρευαν στους κατοίκους την ελεύθερη διέλευση στα σπίτια τους και τις δουλείες τους: «Οι μόνιμοι κάτοικοι και οι αγρότες πρέπει, από το νόμο, να έχουν παράπλευρους δρόμους για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι τους και τα αγροτεμάχια τους.
Δεν γίνεται ο φτωχός αγρότης που περνάει 4-5 φορές τη μέρα να πληρώνει κάθε φορά από 2,60 ευρώ για να πάει στη δουλειά του», σημειώνει μιλώντας στον Δρόμο, ο κ. Γκλέτσος.
Η εταιρία προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και προχωρά στην επανατοποθέτηση της μπάρας, όμως δημοτική αρχή και κάτοικοι δεν το βάζουν κάτω. Την επόμενη μέρα, το πρωί της Τρίτης, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε διοργανωθεί επαναλήφθηκε η απομάκρυνση της μπάρας.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας δίνει την εντολή για τη σύλληψη του κ. Γκλέτσου και η αστυνομία πράττει το… καθήκον της: «Έμεινα στο Τμήμα το βράδυ της Τρίτης, την Τετάρτη το πρωί πέρασα από τον εισαγγελέα και τώρα (Τετάρτη μεσημέρι) βρίσκομαι στο δρόμο για τα μπλόκα στα διόδια της Πελασγίας. Ορίστηκε δικάσιμος στις 6 Απριλίου με την κατηγορία της φθοράς ξένης περιουσίας», δηλώνει ο ίδιος.
Ο στόχος για τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή παραμένει ένας: Να ισχύσει εκ νέου η ελεύθερη πρόσβαση από και προς τη Στυλίδα για τους μόνιμους κατοίκους, γεγονός που πολλά ΜΜΕ περιέγραψαν ως μια συμφωνία που επετεύχθη. Είναι, όμως, έτσι; «Ακούω διάφορα, διαβάζω διάφορα στις εφημερίδες, επίσημη διαβεβαίωση -είτε γραπτή είτε ρητή- εγώ δεν έχω λάβει. Και προς το παρόν δεν έχω κάτι επίσημο που να μου λέει πως οι μόνιμοι κάτοικοι θα περνούν ελεύθερα από τα διόδια», συμπληρώνει ο κ. Γκλέτσος στέλνοντας το μήνυμά του τόσο προς την εταιρία όσο και προς την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο: «Εμείς έχουμε ανοίξει τον παράδρομο της Εθνικής Οδού, υπάρχει κόσμος εκεί, έχουν δημιουργηθεί μπλόκα και μέχρι να πάρουμε την έγκριση για την ελεύθερη διέλευση θα μείνουμε εκεί. Στην περίπτωση που οι κάρτες δεν δοθούν, τότε θα κάτσουμε εκεί! Θα ξεχειμωνιάσουμε στα μπλόκα! Δεν καταλαβαίνουμε από αυτά εμείς!», καταλήγει ο δήμαρχος Στυλίδας.

 

Σχόλια

Exit mobile version