Αρχική πολιτική Άκρως αποκαλυπτικές οι επιθέσεις

Άκρως αποκαλυπτικές οι επιθέσεις

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση της Αριστεράς προκάλεσε τη λυσσαλέα επίθεση του συστήματος και των ΜΜΕ που ελέγχει, τα οποία κατήγγειλαν (άκουσον – άκουσον) ακόμα και απόπειρα συνταγματικής εκτροπής.

Δυστυχώς, έντονες ήταν οι αντιδράσεις και εξ αριστερών. Η σταχυολόγηση που κάνουμε πιο κάτω είναι άκρως αποκαλυπτική:

«Κάποιοι με κυνικό τρόπο εμπορεύονται ψευδαισθήσεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέπτεται εκτός συνταγματικού πλαισίου ή λέει ωμά πολιτικά ψέματα».
Ευάγγελος Βενιζέλος

«Υπάρχει η πρόταση Τσίπρα – Καμμένου. Αν ο λαός επιλέξει αυτή τη λύση εμείς θα ασκήσουμε τα καθήκοντα της αντιπολίτευσης»
Ευάγγελος Βενιζέλος

«Υπάρχουν άλλα κόμματα που παριστάνουν τους Κεντροδεξιούς. Και στην πραγματικότητα ψάχνουν συνεργασία με την Αριστερά. Προσπαθούν να τα βρουν με την Αριστερά… Ιδιαίτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος φαίνεται να ανταποκρίνεται στα αισθήματά τους. Τους εύχομαι… “η ώρα η καλή”! Και στον Τσίπρα και στον μεταμφιεσμένο Τσίπρα! Είναι ένας αρμονικός πολιτικός γάμος. Αλλά έχουν πάρει διαζύγιο από τη σοβαρότητα. Και με τη δική μας παράταξη σχέση δεν έχουν πια!».
Αντώνης Σαμαράς

«Ο κ. Καμμένος έχει βρει παρτενέρ τον κ.Τσίπρα οπότε εγώ περισσεύω. Εγώ σε παραφύσιν πολιτικές σχέσεις δεν συμμετέχω. Δεν συμφωνώ. Ο κ. Τσίπρας έχει άλλη ιδεολογία».
Γιώργος Καρατζαφέρης

«Δε μας έβαλαν στο χέρι το 1991, όταν το ΚΚΕ δεν ήταν αναγνωρισμένο κόμμα στη Βουλή. Θα μας βάλουν τώρα; Θα το πω λαϊκά: Ε, δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους…».
Αλέκα Παπαρήγα

«Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχεις στην εμφάνιση νέων κομμάτων με παλιά υλικά ή στη διεύρυνση ενός κόμματος με μετεγγραφές της τελευταίας στιγμής; Τι εγγυήσεις μπορούν να δώσουν τέτοιοι γάμοι και αρραβωνιάσματα στην επόμενη Βουλή;».
Αλέκα Παπαρήγα

«Γιατί να εμπιστευτούν οι πολίτες την αλλόκοτη κυβέρνηση του Τσίπρα;».
Φώτης Κουβέλης

«Ξέρετε εσείς πολλές κυβερνήσεις της Αριστεράς που να ζητάνε στήριξη από τον Πάνο Καμμένο; Στην αρχή νομίζαμε ότι πρόκειται για κακόγουστο αστείο ή για ένα λάθος. Δεν είναι όμως έτσι. Επιμένουν σε αυτό».
Φώτης Κουβέλης

 

Σχόλια

Exit mobile version