Αρχική τρέχοντα νέα Υπερταμείο ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας

Υπερταμείο ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας

Με συνοπτικές διαδικασίες εγκρίθηκαν από την εθελόδουλη κυβερνητική πλειοψηφία στη Bουλή οι εκκρεμότητες για το Υπερταμείο. Όλοι τους, κυβέρνηση και βουλευτές, μπορούν να κοιμούνται ήσυχα. Έκαναν το πατριωτικό καθήκον τους. Έβγαλαν στο σφυρί όλη την περιουσία του Δημοσίου. Βέβαια, ισχυρίζονται ότι το Υπερταμείο δεν θα ξεπουλήσει αλλά θα αξιοποιήσει την περιουσία. Τέτοια «ανέκδοτα» δεν τα αποδέχονται ούτε τα μικρά παιδιά, όταν είναι γνωστό πως ξεπούλησαν π.χ. έναντι 45 εκατ. € την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όταν οι ίδιοι είχαν θεωρήσει εξευτελιστική το 2014 την τιμή των 300 εκατ. € για την εκκίνηση του διαγωνισμού.

Τελικά αποδέχθηκαν:

1) Tην ένταξη όλης της περιουσίας του Δημοσίου στο Ταμείο. Σε αυτό εντάσσονται ακόμα και τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι φυλακές κ.λπ. Δείτε τι έγινε στις τράπεζες, π.χ. Εθνική με ΠΑΝΓΑΙΑ, για να καταλάβετε τι θα ακολουθήσει. Πούλησαν την ακίνητη περιουσία τους, δανειοδοτώντας τους αγοραστές, και υπέγραψαν μακροχρόνια συμβόλαια ενοικίασης για να αποπληρώνονται τα δάνεια.

2) Στη Διοίκηση του Ταμείου κουμάντο, θα κάνουν οι ξένοι, ενώ βολεύονται και οι «δικοί» μας άνθρωποι. Όπως προκύπτει από πληροφορίες, πρόεδρος θα είναι ο Γάλλος Ζακ Λε Παπ. Τα υπόλοιπα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου θα είναι ο Ισπανός Ντέιβιντ Βεγκάρα, πρώην στέλεχος ΔΝΤ, η Όλγα Χαρίτου, πρώην τραπεζικό στέλεχος, ο καθηγητής Γιώργος Σταμπουλής και από την Τράπεζα της Ελλάδος ο Γιώργος Ταβλάς. Δύο σημαντικές σημειώσεις. Απόφαση θα παίρνουν οι 5 με πλειοψηφία των 4 τεσσάρων, συνεπώς τα θέματα θα τα ρυθμίζουν οι ξένοι, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη δημόσια περιουσία.

3) Στο Υπερταμείο εκτός των άλλων ΔΕΚΟ εντάχθηκαν η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ με σκοπό φυσικά να ιδιωτικοποιηθούν.  Για την κυβέρνηση που ορκιζόταν για την τήρηση του Συντάγματος με την ένταξη των δύο ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο έχουμε μια ακόμα καραμπινάτη παραβίασή του, καθώς με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας 1906/2014 είχε κριθεί αντισυνταγματική η ένταξη της ΕΥΔΑΠ στο ΤΑΙΠΕΔ.

4) Στον τομέα της ενέργειας ο έλεγχος της ΔΕΗ θα περάσει στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα θα αποξενωθεί από μια σειρά περιουσιακά της στοιχεία (πελάτες, δίκτυο, ορυχεία, εργοστάσια) που και αυτά σε μια πορεία είτε τώρα είτε αργότερα θα ιδιωτικοποιηθούν. Το 34% της ΔΕΗ πάει στο Υπερταμείο και το 17% στο ΤΑΙΠΕΔ, και τα δύο «αξιοποιούν» τη δημόσια περιουσία.

5) Οι τράπεζες ξεπουλήθηκαν τον Νοέμβριο 2015 στους ξένους. Τώρα ξεπουλιούνται στους ξένους τα δάνεια και οι σχετικές εγγυήσεις. Άρα, οι ξένοι έχουν στο χέρι άμεσα και έμμεσα ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα, επιχειρηματικό και ιδιώτες-νοικοκυριά. Ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία εκχωρούνται μια σειρά βασικές λειτουργίες του κράτους σε ανεξάρτητες αρχές, με αποκορύφωμα τα φορολογικά έσοδα. Τελικά τι «εργαλεία» μένουν για να ασκήσει κάποιος πολιτική, ακόμα κι αν όλα πάνε καλά -κατά τα παραμύθια Τσίπρα- και καταργηθούν το 2018 τα μνημόνια;

Συνεπώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με εργαλείο το δικό της μνημόνιο, μας οδηγεί εθελόδουλα, με όλες τις πλευρές της πολιτικής της, στην αποικιοποίηση της χώρας και την απόλυτη φτώχεια.

 

Π.Δ.

Σχόλια

Exit mobile version