Αρχική διεθνή Τυνησία: Επιλεκτική ευαισθησία για την τρομοκρατία των τζιχαντιστών

Τυνησία: Επιλεκτική ευαισθησία για την τρομοκρατία των τζιχαντιστών

Εδώ και χρόνια πρόβαραν ανενόχλητοι στην Αριστερά τη δολοφονική τους δράση

 

Μια ακόμη απόδειξη του φασιστικού χαρακτήρα των τζιχαντιστών αποτελεί καταρχάς η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Τύνιδα, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη ένα παρακλάδι του «Ισλαμικού Κράτους». Η εν ψυχρώ δολοφονία αμάχων, μοναδικό έγκλημα των οποίων είναι ότι δεν ανήκουν στο σκοταδιστικό σύμπαν των τζιχαντιστών, έχει γίνει πλέον σήμα κατατεθέν και αυτής της εκδοχής απανθρωποποιημένων «μαχητών». Με πρώτους διδάξαντες βέβαια, εδώ και αιώνες, τους «πολιτισμένους» αποικιστές και ιμπεριαλιστές. Ένα δεύτερο συμπέρασμα είναι η υποκρισία των αρχουσών τάξεων και της λεγόμενης «διεθνούς κοινότητας», που ευαισθητοποιούνται επιλεκτικά απέναντι στην τζιχαντιστική τρομοκρατία. Φυσικά, αδυνατούν να την αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά, αφού αρνούνται τις ευθύνες τους στη γέννηση αυτού του απεχθούς «ρεύματος». Γνωρίζουν όμως πολύ καλά πώς να την εκμεταλλεύονται για να σκορπίσουν φόβο και ρατσισμό, και να περιορίσουν κι άλλο τα λαϊκά δικαιώματα…

 

Οι Υπηρεσίες γνώριζαν και αδιαφορούσαν

Όσον αφορά την υποκρισία, ακριβώς στην περίπτωση της Τυνησίας (για την οποία τα συστημικά ΜΜΕ οδύρονται επειδή «πρώτη φορά επλήγη αυτή η χώρα»), αρκεί να αναφερθεί η δολοφονική μανία των τζιχαντιστών εναντίον της τυνησιακής Αριστεράς. Οι εν ψυχρώ δολοφονίες ηγετικών στελεχών του Λαϊκού Μετώπου από τους τζιχαντιστές το 2013, όπως και οι επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών σε γραφεία αριστερών κομμάτων και λαϊκών οργανώσεων, πέρασαν «απαρατήρητες» από όλους τους Δυτικούς που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την τρομοκρατική επίθεση στο μουσείο Μπαρντό. Ακόμη αναμένεται η εξιχνίαση της δολοφονίας των αριστερών βουλευτών Σούκρι Μπελαΐντ και Μοχάμετ Μπράχμι από «αγνώστους»…

Τώρα αποδεικνύεται ότι οι φονιάδες είναι «γνωστοί στις Αρχές», όπως παραδέχτηκε η τυνησιακή κυβέρνηση. Απλά, όσο περιορίζονταν να στοχοποιούν «ανατρεπτικούς», παρέμεναν ανενόχλητοι… Εξάλλου, ήταν κοινό μυστικό αυτό που κατήγγειλαν εδώ και χρόνια οι βουλευτές του Λαϊκού Μετώπου: ότι δηλαδή η Τυνησία έχει μετατραπεί σε πεδίο στρατολόγησης απελπισμένων νέων από τους τζιχαντιστές, που τους εκπαιδεύουν να πολεμήσουν τους «άπιστους» εντός και εκτός Τυνησίας – με την ευγενική συνδρομή των μυστικών υπηρεσιών αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων, αλλά και του Ισραήλ, αφού ένας από τους προσφιλείς προορισμούς των προερχόμενων από την Τυνησία είναι η Συρία. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι απανταχού «ιππότες» του Ισλαμικού Κράτους αποφεύγουν σαν το διάολο το λιβάνι έστω και να ονοματίσουν ως στόχο τους σιωνιστές.

 

«Εάν πραγματικά ήθελαν…»

Γίνεται έτσι κατανοητή η οργή του επικεφαλής του Λαϊκού Μετώπου, του Χαμά Χαμαμί, που την επαύριο του μακελειού στην Τύνιδα δήλωνε ότι «αργά θυμήθηκε η κυβέρνηση να κηρύξει πανστρατιά ενάντια στην τρομοκρατία». «Εάν πραγματικά ήθελαν», συμπλήρωνε, «θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα το πρόβλημα – τότε οι σύντροφοί μας θα ζούσαν, και η χτεσινή μαύρη μέρα δεν θα ξημέρωνε». Ταυτόχρονα το Λαϊκό Μέτωπο υπογραμμίζει ότι αν δεν αντιμετωπιστούν ουσιαστικά οι δυτικές ληστρικές επεμβάσεις, είτε με στρατούς κατοχής είτε με το ΔΝΤ, που σκορπούν απελπισία και εξαθλίωση και μετατρέπουν τον αραβικό κόσμο σε θερμοκοιτίδα τερατογενέσεων, δεν θα μπορέσει να δοθεί πραγματική και διαρκής λύση. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «οι ξένες δυνάμεις και οι κυβερνήσεις που εκδηλώνουν τον αποτροπιασμό τους έχουν έναν τρόπο να δείξουν ότι, όταν μιλούν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το εννοούν: ας βοηθήσουν την Τυνησία να απαλλαγεί από το δυσβάσταχτο χρέος της. Διότι ένα κράτος σε κοινωνική και οικονομική κρίση που διαρκώς χειροτερεύει, με ένα χρέος που γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτο και με την κοινωνική αδικία να ενισχύεται, αδυνατεί να καταπολεμήσει την τρομοκρατία».

Πάντως το Λαϊκό Μέτωπο δεν περιορίζεται σε κριτικές, αλλά συμβάλλει έμπρακτα στο σπάσιμο της επιχείρησης εκφοβισμού και φίμωσης της τυνησιακής κοινωνίας. Έτσι, με την ενεργητική συμμετοχή της Αριστεράς, λίγες μόλις ώρες μετά το μακελειό χιλιάδες Τυνήσιοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους, διαδηλώνοντας υπέρ της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η τυνησιακή Αριστερά και τα κινήματα δεν υποτιμούν άλλωστε τη χρονική «σύμπτωση» της φονικής επίθεσης, που εκδηλώθηκε λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ στην Τύνιδα – μιας διεθνούς συνάντησης η μορφή και το περιεχόμενο της οποίας προκαλεί «ιερή αγανάκτηση» στους τζιχαντιστές. Πραγματικά, την επόμενη εβδομάδα χιλιάδες αγωνιστές από δεκάδες χώρες του κόσμου (μεταξύ των οποίων και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Βασίλη Χατζηλάμπρου) θα δώσουν βροντερή απάντηση στις σκοταδιστικές απειλές, αλλά και στις εξίσου εγκληματικές πολιτικές της Δύσης και των «αγορών». Το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ της Τύνιδας θα μετατραπεί σε ένα ακόμα βήμα αγώνα ενάντια σε όλους αυτούς που απανθρωποποιούν τον πλανήτη.

 

Ε.Φ.

Σχόλια

Exit mobile version