Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Ποιος κάνει την επίθεση στο Χημικό;

Ποιος κάνει την επίθεση στο Χημικό;

Η καθηγητική αυθαιρεσία και η διάλυση κάθε έννοιας συλλογικότητας είναι βασικά συστατικά για την επιτυχία της διάλυσης της εκπαίδευσης.

Στο Χημικό του ΑΠΘ η πρόσφατη δημοσίευση σε μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων και άλλων Μέσων, της επιστολής του κ. Κεσίσογλου (καθηγητή του τμήματος) που στοχοποιεί φοιτητές-μέλη της Ανεξάρτητης Αριστερής Παρέμβασης, δεν είναι καινούργιο φαινόμενο καθώς υπάρχει πλούσιο ιστορικό στην προσπάθεια τρομοκράτησης ακόμη και με μηνύσεις.
Με σειρά διώξεων και πειθαρχικών συμβουλίων (Κρήτη, Πάτρα) και με στοχοποίηση συνδικαλιστών προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όποια φωνή διαφωνεί. Παρουσιολόγια, εντατικά προγράμματα σπουδών και πολλά ακόμη τεχνάσματα προσπαθούν να μετατρέψουν τις σπουδές σε προέκταση του λυκείου, χωρίς να αφήνουν τη σκέψη να ξεφύγει από τη βιασύνη «να τελειώνω όσο προλαβαίνω». Σχολές άδειες που κλειδώνουν από νωρίς, που δεν αποτελούν χώρο έκφρασης και δημιουργίας, που θέλουν τους φοιτητές «ξένους» μεταξύ τους, να μη συζητούν, να μην αντιδρούν, επιστρατεύονται σαν λύση από τη μερίδα των «πρόθυμων» καθηγητών που εκτελούν κυβερνητικό έργο ώστε να σιγουρευτούν ότι το φοιτητικό κίνημα δεν θα ζωντανέψει, δεν θα γίνει εμπόδιο στα σχέδιά τους.
Ο Σύλλογος Φοιτητών Χημείας, μέσα από μαζικές διαδικασίες, έχει πάρει επανειλημμένα θέση ενάντια στα παρουσιολόγια, ενάντια στη λογική της εντατικοποίησης, έχει έρθει σε κόντρα με την καθηγητική αυθαιρεσία και αυθεντία και αυτό φαίνεται πως ενοχλεί. Ενοχλεί τη μερίδα των καθηγητών που για να βοηθήσουν να ολοκληρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης δεν διστάζουν να στοχοποιήσουν φοιτητές, παίζοντας περίτεχνα το παιχνίδι της λασπολογίας.
Η στοχοποίηση φοιτητών δεν γίνεται για εκδικητικούς λόγους, ούτε για προσωπικές διαφωνίες. Στα πρόσωπά τους διώκεται μια ολόκληρη γενιά. Διώκεται μια γενιά που σπουδάζει σε μια χώρα με 54% ανεργία στους νέους, μια γενιά που την ωθούν στη μετανάστευση, διώκεται το δικαίωμά της στο μέλλον. Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό, δεν θα μας τρομοκρατήσουν, δεν θα μας αποξενώσουν, δεν θα μας διώξουν. Θα μείνουμε εδώ και θα τα αλλάξουμε όλα, θα φτιάξουμε το μέλλον μας χωρίς όλους αυτούς που μας βλέπουν σαν «εμπόδια».

Τάσος Γκούβας

Σχόλια

Exit mobile version