Αρχική αφιερώματα Αποχαιρετώντας τον Μίκη

Αποχαιρετώντας τον Μίκη

Η τελευταία μεγάλη μάχη

Αποχαιρετάμε τον Μίκη Θεοδωράκη με τον δικό μας τρόπο. Δίνοντας έμφαση στην μεγάλη μάχη που έδωσε ενάντια στα μνημόνια και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αποχαιρετάμε τον Μίκη Θεοδωράκη, που τόσα πρόσφερε στην χώρα και τον ελληνικό λαό με το έργο του, δείχνοντας το μέγεθος της υποκρισίας όλου του πολιτικού κόσμου που αποσιώπησε την τελευταία μεγάλη, και τεράστιας σημασίας, μάχη του. Αποχαιρετάμε τον Μίκη Θεοδωράκη, δίνοντας το λόγο σε πιστούς του συνεργάτες σε αυτήν τη μάχη, θυμίζοντας λόγια και δηλώσεις του, καλύπτοντας, όσο μπορούμε, το κενό που άφησε η άκρατη υποκρισία των περίεργων συνδιαχειρίσεων που στήθηκαν μετά το τέλος του.

Αποχαιρετάμε τον Μίκη Θεοδωράκη, χωρίς κανένα ίδιον όφελος, μαζί με τον λαό. Γνωρίζουμε ότι οι επίσημοι δεν τον τιμούν ειλικρινά, αλλά τον φθονούν για ό,τι υπήρξε. Αντίθετα, ο λαός τον αγκάλιασε και τον ανέστησε τόσες μέρες μετά το θάνατό του ίσαμε την κηδεία του στην Κρήτη.

Οι φωτογραφίες από την κηδεία του Μίκη στον Γαλατά Χανίων είναι του Νίκου Μάλλιαρη και του Γιώργου Παπαδόπουλου-Τετράδη που ευχαριστούμε πολύ.

Επικήδειος λόγος

Γιώργος Κασιμάτης, συνταγματολόγος: «Δεν εσίγησε ο Μίκης Θεοδωράκης, σήμερα γίνεται η ανάσταση του λόγου του…»

2010-2021: Τα «απαγορευμένα» του Θεοδωράκη

Μίκης, ένας μοναχικός αντεξουσιαστής

Ο Μίκης του Επίμονου Παρόντος (*)

Σαν σύντροφος…

Σχόλια

Exit mobile version