Πραγματικά η ζωή δεν μας αφήνει να ξαποστάσουμε. Τα πάντα ρει με στροφές απρόβλεπτες. Γιατί τι άλλο να σκεφτώ παρακολουθώντας πώς μέσα σε λίγες ώρες κατέρρευσε το οικοδόμημα πάνω στο οποίο πολλά επένδυσε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, με εκτελεστικό όργανο τον κ. Χρυσοχοΐδη και αβανταδόρους τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη και όλο το δημοσιογραφικό συναπάντημα που στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία;

Αστυνομικό με κουκούλα και περίστροφο στο χέρι μέσα σε ελληνικό πανεπιστήμιο δεν είχαμε ποτέ μας δει, ούτε στο Πολυτεχνείο επί χούντας! Κι ας το παρουσιάζουν οι καθεστωτικές εφημερίδες υπαγορευμένα ομοιόμορφα:

Καθημερινή: Ένας αστυνομικός τραυματίας ύστερα από επίθεση αγνώστων έξω από την ΑΣΟΕΕ

Το Βήμα: Επιτέθηκαν σε μοτοσικλετιστή έξω από την ΑΣΟΕΕ

In.gr: Ένταση έξω από την ΑΣΟΕΕ – Επίθεση αγνώστων σε μοτοσικλετιστή

Φιάσκο του μεγέθους της απόβασης 14 ένοπλων διμοιριών σε ελληνικά νησιά, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα για να αποφύγουν την οργή του κόσμου και την άμεση ανάκλησή τους στην Αθήνα, επίσης δεν έχει ξανασυμβεί, ούτε μπορούσαμε να το φανταστούμε. Συνδικαλιστές της αστυνομίας να ζητούν πειθαρχικές διώξεις εναντίον εκείνων που έστειλαν τους αστυνομικούς χειμωνιάτικα στα ακριτικά νησιά χωρίς καν να τους έχουν εξασφαλίσει μία κουκέτα κι ένα μπουκαλάκι νερό στο βαπόρι, καθώς και το «στα τέτοια μου ο πρωθυπουργός» του δικού τους περιφερειάρχη, ακούγονται σαν σκετσάκια του Σεφερλή.

Και μαζί με το οικοδόμημα της ασφάλειας και τάξης, να καταρρέει παταγωδώς και το οικοδόμημα της πάταξης των προσφυγικών ροών και της αποκατάστασης της ομαλότητας στα ταλαιπωρημένα νησιά. Κι έγινε το έλα να δεις ακόμα και στη Χίο που η Νέα Δημοκρατία είχε αποσπάσει ένα μάλλον γενναιόδωρο ποσοστό στις εκλογές.

Θυμάται κανείς πολίτες να εισβάλουν σε ξενοδοχείο που διαμένουν αστυνομικοί και αφού ξυλοφορτώσουν μερικούς, να τους πετούν τα σώβρακα, τις πιτζάμες και τα πουκάμισα σαν κουρέλια από τα παράθυρα; Έχουμε ξαναδεί αστυνομικούς με κράνη, ασπίδες και όλο τον εξοπλισμό μάχης να κρύβονται σαν αγριογούρουνα στους θάμνους και τα βράχια; Έχουμε ξαναδεί αστυνομικούς να διαμαρτύρονται λέγοντας «τελικά τι είμαστε, Έλληνες αστυνομικοί ή στρατός κατοχής;» Κι έχουμε ξαναδεί αστυνομικούς να σπάνε με τα γκλομπ αυτοκίνητα παρκαρισμένα στη σειρά και να βρίζουν τους νησιώτες «τουρκόσπορους»;

Κι ύστερα, αφού τους μάζεψαν κάτω από το γενικό χλευασμό, να βγαίνει ο Γεώργιος Γεραπετρίτης, που τον έχουν για σοβαρό, και να λέει από τη θέση του υπουργού στη Βουλή ότι «τα Σώματα Ασφαλείας δεν απεσύρθησαν από τα νησιά. Ολοκληρώθηκε το έργο τους»!

Αυτοί είναι ικανοί να ξαναστείλουν τα ΜΑΤ το Πάσχα που θα είναι έτοιμες και οι ρουκέτες για το γνωστό έθιμο!

Ι. Κλ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!