Οι Γάλλοι Πινόκιο…

…κατάφεραν αυτήν την εβδομάδα να σπάσουν κάθε ρεκόρ ψεύδους. Αναφερόμαστε στους «δημοσιογράφους» των μεγάλων γαλλικών ΜΜΕ: εδώ και μήνες, από τότε που τα Κίτρινα Γιλέκα τόλμησαν να μολύνουν τα γαλλικά βουλεβάρτα, οι Παριζιάνοι σταρ της δημοσιογραφίας έχουν δώσει ρέστα σε μια πρωτοφανή εκστρατεία συκοφάντησης. Στη μάχη μεταξύ των «ξυπόλητων, φαφούτηδων, αμόρφωτων» από τη μια και ενός πολιτικού-οικονομικού κατεστημένου που αντιδρά λυσσαλέα στην απονομιμοποίησή του από την άλλη, δεν τηρούν καν τα προσχήματα ενός ουδέτερου ρεπορτάζ. Έχουν αναδειχθεί έτσι, μαζί με τα ΜΑΤ, σε βασικό όπλο του καθεστώτος Μακρόν, βομβαρδίζοντας καθημερινά τα μυαλά των Γάλλων με τα ψέματα που μηχανεύονται τα υπόγεια της εξουσίας.

Αυτή τη φορά όμως υπερέβησαν εαυτόν. Όλα ξεκίνησαν στον απόηχο της πρωτομαγιάτικης διαδήλωσης από το τηλεοπτικό κανάλι BFM-TV, που άρχισε να «πληροφορεί» το κοινό για μια δίχως προηγούμενο ιερόσυλη επίθεση διαδηλωτών στο νοσοκομείο Πιτιέ-Σαλπετριέρ, στη διάρκεια της οποίας κινδύνευσε η ζωή γιατρών και ασθενών. Τριάντα αφιονισμένα Κίτρινα Γιλέκα εισέβαλαν, έλεγε το BFM-TV, στο νοσοκομείο και προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ώστε να χτυπήσουν έναν αστυνομικό! Μέσα σε λίγα λεπτά, δεν υπήρχε ιδιωτικός ή δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός που να μην αναπαράγει την «είδηση». Πρωταγωνίστησαν οι γίγαντες της γαλλικής δημοσιογραφίας: από τον Τιερί Αρνό ως την Φαμπιέν Σιντές κι από τον Ιβ Καλβί ως την Κριστέλ Ρεμπιέρ.

Έπειτα ήρθε η σειρά των υπουργών να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους για την «απάνθρωπη επίθεση», με ενορχηστρωτή τον υπουργό Εσωτερικών Καστανέρ. Ακολούθησαν οι «σχολιαστές»: ένας από αυτούς, ο Πασκάλ Προ, έφτασε να ζητήσει «να εξαφανίσουμε ήσυχα-ήσυχα αυτούς τους 30 που εισέβαλαν στο νοσοκομείο αντί να περιμένουμε αν και πότε θα δικαστούν»! Όλο το μίσος των ελίτ ενάντια στα Κίτρινα Γιλέκα ξεγλίστρησε το βράδυ της Πρωτομαγιάς μέσα από τα στόματα τέτοιων «λειτουργών της δημοσιογραφίας». Αλλά από την επόμενη κιόλας μέρα… σιωπή: μέσα από μαρτυρίες γιατρών, ασθενών και διαδηλωτών, που υποστηρίζονταν από δεκάδες βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα, αποκαλύφθηκε η αλήθεια. Μερικές δεκάδες διαδηλωτών κατέφυγαν στον περίβολο του νοσοκομείου για να ξεφύγουν από τα δακρυγόνα και τα γκλομπ. Φυσικά δεν παραβίασαν τίποτα και δεν απείλησαν κανέναν. Η «είδηση» για επίθεση σε νοσοκομείο είχε πλασαριστεί από το προεδρικό μέγαρο…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!