Την Τετάρτη 7/9 και ώρα 19:30 τα εγκαίνια της έκθεσης.

Σε συνέντευξη τύπου προχώρησε την Πέμπτη, 1/9, η Οργανωτική Επιτροπή της έκθεσης των 130 εικαστικών καλλιτεχνών για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. Στη συνέντευξη, που συντόνισε η Φερενίκη Βαταβάλη, εκ των συντακτών της πρότασης του Εργαστηρίου Αστικού Σχεδιασμού ΕΜΠ, μίλησαν ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης, και οι Ελένη Πορτάλιου και Βάσω Λιόλιου, εκπροσωπώντας τους διοργανωτές της έκθεσης. Με τα έργα τους που εκφράζουν όλες τις περιοχές των εικαστικών τεχνών: ζωγραφική, γλυπτική, κεραμική, φωτογραφία, αφίσα, κατασκευές και εγκαταστάσεις οι 130 καλλιτέχνες, που εκπροσωπούνται με 160 περίπου έργα, αντιπαραθέτουν στα κυβερνητικά fast track σχέδια εκποίησης του χώρου την απολύτως εφικτή πρόταση για ένα χαμηλού κόστους Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου που θα αποτελεί ταυτόχρονα έναν πόλο πολιτισμού και τεχνών. Μεταξύ των καλλιτεχνών που παίρνουν μέρος είναι οι Δημήτρης Αρβανίτης, Δημήτρης Σεβαστάκης, Γιάννης Στεφανάκης, Ρενάτα Μενίς, Κικί Περιβολάρη, Μαρία Βλαντή, Χρυσάνθη Λυμπεραίου, Πάνος Τότσικας, Σπύρος Τσακίρης, Περικλής Αντωνίου, Βασίλης Παφίλης, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Δημήτρης Νοταράς κ.α.

Η έκθεση στεγάζεται στο κτίριο της ξιφασκίας (2η στάση τραμ Αγίου Κοσμά) και λειτουργεί καθημερινά στις 17:00–22:00 και τις Κυριακές στις 12:00–22:00.
Η εκδήλωση των εγκαινίων για τη συνάντηση καλλιτεχνών και κοινού, με προβολή και συζήτηση, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7/9, στις 19:30. Στο χώρο της έκθεσης θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων μεγάλη συναυλία με τον Μίκη Θεοδωράκη στις 16 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στον υπαίθριο χώρο του κτιρίου της ξιφασκίας.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!