Του Ηρόστρατου. Όπου ο Ηρόστρατος γίνεται… πράσινος!

Ο Ηρόστρατος έχει… κατακόκκινες αθλητικές πεποιθήσεις, αλλά παρ’ όλα αυτά, και για πρώτη φορά στη ζωή του, υποκλίνεται στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και  προσυπογράφει το σύνθημα στο πανό τους: «Πολιτικοί λαμόγια – Βουλή των βολεμένων, θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων».

Μήπως να κρυφτώ;
Ελπίζω να μη θεωρείται «έγκλημα» η δήλωση υπέρ του πανό και αρχίσει η αστυνομία να με ψάχνει στα γραφεία του Δρόμου! Διότι, όπως ίσως θα γνωρίζετε, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΟ- Εργοτέλης. Οι  μισθοφόροι του Παπουτσή, σύμφωνα με ρεπορτάζ «… σταμάτησαν αυτοκίνητο, κατέβασαν τον κόσμο και τους ζητούσαν να δείξουν το πανό που είχαν για να δουν τι έγραφε, ενώ παράλληλα είχαν προσεγγίσει το Στάδιο διμοιρίες των ΜΑΤ. Η αστυνομία άρχισε να χτυπάει απροκάλυπτα τον κόσμο του Τριφυλλιού που ήταν γύρω από το αμάξι, προκειμένου να απομακρυνθούν και έτσι δημιουργήθηκε ένταση! Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν δύο συλλήψεις για το επίμαχο πανό…».

Φίλαθλοι και…. Μήτσιοι
Η ελληνική διαιτησία, έγραψε ακόμη μια λαμπρή ιστορία στη σελίδα της, όταν ο διαιτητής Μήτσιος, διέκοψε το παιχνίδι στο 36ο λεπτό απαιτώντας να κατέβει το πανό για να συνεχιστεί το ματς. Έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αποδοκιμάστηκε όταν πλησίασε το πέταλο ζητώντας να εφαρμοστεί η απαίτηση του διαιτητή. Μάλιστα, 9 λεπτά αργότερα το παιχνίδι ξανάρχισε χωρίς να κατεβεί το πανό. Όλο το γήπεδο χειροκρότησε την ενέργεια των οπαδών του Παναθηναϊκού και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έδωσαν και πήραν τα… εγκωμιαστικά συνθήματα για τον πρωθυπουργό, τη Βουλή και την κυβέρνηση!

Να συλλάβουν τον Μπον Τζόβι!
Αν σε πιάσουν στα χέρια τους τα ΜΑΤ θα σου βγάλουν το μαλλί τρίχα-τρίχα! Τι είναι αυτά Μπον Τζόβι μου; Τι σου ήρθε και ενισχύεις το κίνημα των τζαμπατζήδων; Γιατί δίνεις το κακό παράδειγμα; Το διάβασε ο Βενιζέλος και ανατρίχιασε!
Ο γνωστός τραγουδιστής παίρνοντας έμπνευση από την ταινία του Φατίχ Ακίν, άνοιξε στο Νιου Τζέρσι το εστιατόριο Soul Kitchen. Θα μου πείτε, και τι μ’ αυτό; Τόσοι και τόσοι «επώνυμοι» ανοίγουν και κάποιο μαγαζί για να βγάλουν το «κατιτίς» τους, αξιοποιώντας τη φήμη τους… Στην περίπτωση του Μπον Τζόβι υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά: Το εστιατόριο δεν έχει τιμοκατάλογο και πληρώνεις ό,τι νομίζεις! Ακόμη κι αν δεν έχεις δολάριο για δολάριο, μπορείς να φας ακόμη και τζάμπα, κάνοντας κάποια δουλειά για το εστιατόριο (πλύσιμο πιάτων, σκούπισμα κ.λπ.).
Σε δηλώσεις του στο New York Magazine ο τραγουδιστής σημειώνει: «Σε μια εποχή όπου ένα στα πέντε νοικοκυριά ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και σε μια εποχή όπου ένας στους έξι Αμερικανούς δεν έχει εξασφαλίσει το γεύμα του, ένα εστιατόριο σαν και αυτό είναι απολύτως απαραίτητο». Να περιμένω παρόμοια εκδήλωση κοινωνικής ευαισθησίας και από Έλληνες καλλιτέχνες;  
Και ομολογώ πως δεν τον είχα σε εκτίμηση!

Να συλλάβουν και τους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ!
Δεν ντρέπονται λιγάκι, δυο μήνες απλήρωτοι να ανεβάζουν έργα κομμουνιστικής προπαγάνδας; Άκου Ένα παιδί μετράει τα’ άστρα, στην Ελλάδα του 2011! Υπαινίσσονται τίποτε για την παιδεία και την κοινωνία μας; Και Ντενεκεδούπολη; Εννοούν τίποτα για το μέλλον της χώρας υπό γερμανική… εποπτεία;
Αν σκέφτεστε… αντεθνικά, να σας πω ότι το έργο του Μενέλαου Λουντέμη διασκεύασε θεατρικά  ο Λάκης Λαζόπουλος και έχει πρεμιέρα την Τρίτη, 1η Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη. Ενώ αύριο Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, παρουσιάζεται και η Ντενεκεδούπολη της Ευγενίας Φακίνου, με τη γνωστή κι αγαπημένη μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Πώς να μην πας μετά στη Θεσσαλονίκη; Όσο για τις εμπειρίες από τον Βορρά, την επόμενη εβδομάδα!

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!