Εκδήλωση και δράσεις την Κυριακή 4 Μαρτίου

Αποφασισμένοι να μην περάσει το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής και προγραμματίζουν σειρά δράσεων την Κυριακή 4 Μάρτη. Στο πλευρό μάλιστα των κατοίκων βρίσκεται και ο δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού που στηρίζει τις ενέργειες και έχει επανειλημμένα ταχθεί, ενάντια στην πώληση του πρώην αεροδρομίου. Σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου έδωσε στη δημοσιότητα στις 16/2 το ΥΠΕΚΑ για τον «Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού–Αγίου Κοσμά»- όπως ονομάζει το χώρο του Ελληνικού και της παραλίας του-προβλέπονται:
1. Έκταση 4.200 στρεμμάτων-από τα συνολικά 6.200- γίνεται στην κυριολεξία τσιμέντο. Εκεί προβλέπονται χρήσεις αμιγούς και γενικής κατοικίας, τουρισμού-αναψυχής, επιχειρηματικά πάρκα, εμπορικά κέντρα, υποδομές μεταφορών, καζίνο, γραφεία, τράπεζες, ουρανοξύστες κ.α.
2. Στη λοιπή έκταση των 2.000 στρεμμάτων προβλέπονται δρόμοι, τεχνικά έργα, κτίρια που θα ανεγερθούν και θα καλύπτουν το 15% της έκτασης και τέλος -για να χρυσωθεί το χάπι- χρήσεις πρασίνου, ελεύθερων χώρων τουρισμού – αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωφελών λειτουργιών, «πρότυπων αστικών υποδομών».
3. Οι προβλεπόμενοι συντελεστές δόμησης ανά ζώνη κλιμακώνονται από 0,2 έως 2,2 και το επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης στο σύνολο των 6.200 στρεμμάτων είναι 40%.
4. Επιτρέπεται η κατασκευή υψηλών κτιρίων και εγκαταστάσεων που θα έχουν «φάτσα» πάνω στις Λεωφόρους Βουλιαγμένης Ποσειδώνος ή θα βρίσκονται 100 μέτρα μέσα από τα όρια του χώρου στις άλλες ζώνες.
5. Προβλέπονται προσχώσεις και κτίρια στην παραλία και η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης του αιγιαλού, της παραλίας, του συνεχόμενου ή παρακείμενου θαλασσίου χώρου και του πυθμένα στους κερδοσκόπους.
Για να προχωρήσουν απρόσκοπτα όλα τα παραπάνω καθιερώνονται ειδικές διαδικασίες για την έκδοση αδειών, τις κατεδαφίσεις και την άμεση ανάκληση των παραχωρήσεων σε δημόσιους και κοινωνικούς φορείς και την αποβολή τους από το χώρο.
Λάβετε μέρος και εσείς
Η Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό, με την συμπλήρωση ενός έτους από την δημιουργία της προσκαλεί την Κυριακή 4 Μαρτίου, από τις 11:00 έως και τις 16:00, τους κατοίκους της περιοχής -και όχι μόνο- σε εκδήλωση –συνάντηση στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.
Στην εκδήλωση προγραμματίζεται: Περιήγηση γνωριμίας του χώρου του αεροδρομίου με ποδήλατα και λεωφορεία του Δήμου Αργυρούπολης –Ελληνικού. Δενδροφύτευση επιλεγμένης περιοχής. Πικ-νικ και Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης. Ζωντανή Μουσική. Εκθέσεις υλικών από συλλογικότητες που στηρίζουν την εκδήλωση.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!