Η φάκα έχει στηθεί και η κοινοβουλευτική Αριστερά βλέπει μόνο το τυρί. Του Μανώλη Ηλιάκη

Το γεγονός πως σήμερα βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση είναι πλέον πασιφανές και δεν χρήζει ανάλυσης. Όλοι γνωρίζουμε -γιατί βιώνουμε καθημερινά- τις πληγές που δημιουργεί στο σώμα και την ψυχή μας αυτό το σάπιο σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Εκείνο, όμως, που καθίσταται αναγκαίο, είναι να εξευρεθεί ο τρόπος ο οποίος θα συνενώσει όλους εμάς που πληττόμαστε από αυτά τα βάρβαρα μέτρα σε μια κοινή συνισταμένη, για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε το σύστημα, να ελευθερώσουμε την κοινωνία και να κατοχυρώσουμε πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες.
Παρ’ όλη την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και οι πέριξ αυτής, ο λαός μας αντιστέκεται και παλεύει με ψηλά το κεφάλι. Αυτό το έχει αποδείξει με τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις του, που αν τις αθροίσουμε υπολογίζεται πως έχουν εμπλέξει πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμου σε όλη την Ελλάδα. Νομίζω ότι είναι κοινή διαπίστωση πως οι ηγεσίες των κομμάτων, των κινημάτων, ακόμα και του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και οι ανένταχτοι που έχουν ένα βαθύτερο προβληματισμό, είναι κατώτεροι των περιστάσεων που επιτάσσουν οι ανάγκες της εποχής μας. Ο λαός είναι πιο μπροστά από τις ταμπουρωμένες ηγεσίες. Φωνάζει, αγωνιά, αλλά αυτές «τι έχεις Γιάννη, τι είχα πάντα».
Σε αυτή τη φάση το σύστημα είναι έτοιμο να πετάξει το «γλειφιτζούρι» των εκλογών, ώστε να εκτονώσει και να ευνουχίσει αυτό το κίνημα της αντίστασης που πάει να σηκώσει κεφάλι.
Ζητούν επίμονα τα κόμματα της Αριστεράς -του κοινοβουλίου και όχι μόνο- εκλογές, μα δεν βλέπουν τη φάκα που τους ετοιμάζουν. Εκλογές θα κάνει το σύστημα όταν αυτό θα έχει εξασφαλίσει τα νώτα του, γεγονός που μπορεί να συμβεί είτε άμεσα (με πολύ γρήγορες και συνοπτικές διαδικασίες) είτε μακροπρόθεσμα. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι τα αστικά κόμματα θα κάνουν τις εκλογές υπό την προστασία των Ευρωπαίων αφεντικών τους. Θα κάνουν τις εκλογές με το πιστόλι στο κρόταφο του λαού, λέγοντάς του: «Θέλεις να παίρνεις έστω και αυτόν το μισθό-φιλοδώρημα και σύνταξη ή θέλεις το χάος και να γυρίσουμε στις σπηλιές;». Αυτές θα είναι οι πιο νοθευμένες εκλογές στην Ιστορία της χώρας. Γιατί νοθεία δεν είναι μόνο όταν ψήφιζαν οι πεθαμένοι, αλλά ακόμα και όταν σε οδηγούν με την πιο επαίσχυντη τρομοκρατία σε εκλογική αναμέτρηση.
Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμάμε αυτό το σύστημα, γιατί διαθέτει πολλά όπλα στη φαρέτρα του και κάλλιστα μπορεί αυτά τα εκλογικά δημοκοπικά αποτελέσματα που εμφανίζονται σήμερα να ανατραπούν σε ελάχιστο χρόνο.
Αν σε αυτή τη φάση οι αρχηγοί εγκαταλείψουν τα ταμπούρια τους και ενωθούν με το λαό σε ένα κοινό μέτωπο, αυτόματα γεννιέται μια νέα ελπίδα. Μόλις συγκροτηθεί ένα ενιαίο μέτωπο, ο κόσμος θα αναθαρρήσει, θα πάρει κουράγιο για να βγει στους δρόμους, με διάθεση σύγκρουσης και ανατροπής, θα διπλασιασθεί – αν όχι θα τριπλασιασθεί. Όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε το πόσο ευκολότερα θα εξελίσσονταν μετά τα πράγματα. Πόσο πιο εύκολα θα πάμε σε πολιτική γενική απεργία, στέλνοντας στον αγύριστο ξένα και ντόπια αφεντικά. Τότε θα βάλουμε εμείς πια του όρους για ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές.
Αν ακολουθήσουμε αυτή την τακτική, τότε θα διαπιστώσουμε πόσο σαθρά είναι τα επιχειρήματα που σήμερα προβάλλονται ως ζητήματα αρχής, (όπως «μέσα ή έξω από την Ε.Ε.», «δραχμή ή ευρώ») γιατί τότε, η πραγματικότητα θα ξεδιπλωθεί και θα δώσει λύσεις, θα αποκαλύψει τους εχθρούς και τους φίλους του λαού.
Σε διαφορετική περίπτωση, αν συρθούμε στις εκλογές με τις υποδείξεις και τις απειλές των Ευρωπαίων ηγετών προς τους σφουγγοκωλάριούς τους, τα αστικά κόμματα, δεν νομίζω ότι χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβουμε πού θα οδηγηθούν τα πράγματα. Οι εκλογές υπό την απειλή «ή θα ανεχτείτε εμάς ή το χάος» έχοντας συμμάχους όλα τα ΜΜΕ, θα καταφέρουν να υποτάξουν και να ποδηγετήσουν το λαό μας για ακόμα μια φορά και μάλιστα σε μια πολύ κρίσιμη ιστορική φάση, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη και για ολόκληρο τον κόσμο.
Έπεσε ο κλήρος σε μας να σηκώσουμε αυτό το βαρύ διεθνιστικό φορτίο. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις όποιες παλιές μας αγκυλώσεις και να συναισθανθούμε την κρισιμότητα των περιστάσεων. Ευθύνη δεν έχουν μόνο οι αρχηγοί των κομμάτων της Αριστεράς και των κινημάτων, ευθύνη έχουν και οι ανένταχτοι και κάθε ένας που σήμερα κατανοεί αυτά τα πράγματα και περιμένει νίπτοντας τας χείρας του για την επερχόμενη σταύρωση. Όλοι, με μια φωνή και μια γροθιά να πιέσουμε για τη δημιουργία μετώπου, για να ανατρέψουμε αυτήν την ξενόδουλη κυβέρνηση. Δεν θα δεχθούμε καμιά συμφωνία και υπογραφή τους. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Θα τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι που ρήμαξαν τη ζωή και τα όνειρα των παιδιών μας, που κατάστρεψαν και καταστρέφουν το περιβάλλον. Θα πρέπει εμείς να βάλουμε τις βάσεις για μια πραγματική συμμετοχική δημοκρατία και όχι διά εκπροσωπήσεως.
Η συγκυβέρνηση των αστικών κομμάτων που θα προκύψει (αν τους επιτρέψουμε να κάνουν τις εκλογές όπως αυτοί θέλουν), πρέπει να έχουμε κατά νου, ότι για να περάσει αυτά τα άθλια μέτρα εξόντωσης, θα καταφύγει σε άγρια καταστολή και τρομοκρατία. Οι προβοκάτσιες έχουν ήδη αρχίσει, το είδαμε με τις υποτιθέμενες βόμβες στο μετρό. Θα ακολουθήσουν όμως και άλλες, για να μπορέσουν να επαναφέρουν ιδιώνυμα και -γιατί όχι- και εξορίες σε ξερονήσια. Γιατί οι φυλακές έχουν φρακάρει.
Μη βιασθεί κανείς να μου πει ότι τρομοκρατώ, γιατί όσοι πραγματικά αγωνίζονται για την ανατροπή αυτού του συστήματος, αν δεν έχουν ήδη δεχτεί την καταστολή του, οσμίζονται τα επερχόμενα και, δυστυχώς, φοβάμαι ότι η πραγματικότητα θα είναι πιο ζοφερή από τις προβλέψεις μου.
Αν συρθούμε σε αυτές τις εκλογές παρωδία που ετοιμάζουν οι δανειστές μας με τους υπαλλήλους τους -τα κόμματα της αστικής τάξης-, θα φέρουν και θα φέρουμε ιστορικές ευθύνες, όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων και των κινημάτων αλλά και οι ανένταχτοι, όλοι αυτοί που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βλέπουν και βλέπουμε αυτές τις εξελίξεις και δεν παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Εκλογές μόνο με κινηματικούς όρους, τώρα! Μπορούμε!

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!