Αρχική κοινωνία αθλητισμός «Όχι στα νέα χαράτσια για τους αθλούμενους»

«Όχι στα νέα χαράτσια για τους αθλούμενους»

Λίγες μέρες μετά την αλλαγή του χρόνου τα προβλήματα στον υπό κατάρρευση ελληνικό αθλητισμό διογκώνονται, όπως ήταν αναμενόμενο μετά και τις τελευταίες αποφάσεις τις συγκυβέρνησης.

Και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα μπει ένα τέλος σ’ αυτή την κατάσταση, που διαμορφώνεται πιο άσχημη από ποτέ. Ο ελληνικός αθλητισμός μαραζώνει αβοήθητος, κάτω από τη μνημονιακή ασφυκτική πίεση. Και το πρόβλημα χτυπάει πια όλη την Ελλάδα, από άκρη σε άκρη. Τίποτα δεν μένει όρθιο.
Ενδεικτική είναι η πρόσφατη αγωνιώδης ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας. Κι όποιος τη διαβάσει θα καταλάβει πού έχει φτάσει ο ελληνικός αθλητισμός.
Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η απόφαση της Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) να επιβάλει μηνιαίο αντίτιμο για τη χρήση των εγκαταστάσεών του από τα αθλητικά σωματεία, δικαίως συνάντησε την ομόφωνη αντίδραση από το σύνολο των αθλητικών φορέων του νησιού. Πρόκειται για καίριο χτύπημα στην ερασιτεχνική αθλητική δραστηριότητα. Τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία, βρίσκονται επί χρόνια χωρίς τη θεσμοθετημένη επιχορήγηση που έχει υποχρέωση να τους παρέχει η πολιτεία. Καλύπτουν τις ανάγκες τους με συμβολή των αθλούμενων και των οικογενειών τους. Και τώρα καλούνται να πληρώνουν και για τη χρήση του ΕΑΚΚ».
Η συνέχεια είναι ακόμα πιο δραματική: «Η εξέλιξη αυτή είναι συνέπεια των μνημονιακών πολιτικών που θέλουν και τον αθλητισμό δέσμιο στα χέρια ιδιωτών κερδοσκόπων, στο όνομα του επιχειρηματικού κέρδους. Έτσι απαξιώνουν τις αθλητικές υποδομές, κόβουν τις επιδοτήσεις των σωματείων και των ομοσπονδιών, κόβουν τις λειτουργικές δαπάνες, αφήνουν το ΕΑΚΚ χωρίς προσωπικό, το κολυμβητήριο χωρίς θέρμανση, το γήπεδο χωρίς συντήρηση κ.ο.κ.».
Ποιος μπορεί, λοιπόν, να διαφωνήσει με το σκεπτικό ότι «σε καιρούς άγριας λιτότητας, ανεργίας, περικοπών μισθών και εισοδημάτων, είναι απαράδεκτο να ζητάνε από την αθλούμενη νεολαία και τις οικογένειές τους νέα χαράτσια;».
Η απαίτηση, λοιπόν, των κατοίκων της Κέρκυρας προς το ΕΑΚΚ να διεκδικήσει την απαραίτητη χρηματοδότηση, την κάλυψη των λειτουργικών του δαπανών, καθώς και την στελέχωσή του με το απαραίτητο για τη λειτουργία του προσωπικό, θεωρείται αυτονόητη. Όπως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, και η ανάκληση της απόφασης για επιβολή οποιουδήποτε τέλους – χαρατσιού στους αθλούμενους. Για να δούμε, λοιπόν. Θα γίνει κάτι προς όφελος όσων θέλουν να αθληθούν;

Σπόρος

Σχόλια

Exit mobile version