Η τρόικα επανέφερε στην τάξη τον Γιάννη Ιωαννίδη

Στράφι πήγαν οι εξαγγελίες του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη για επιπλέον ενίσχυση 11 εκατομμυρίων ευρώ στις αθλητικές ομοσπονδίες που θα… κατέβαζε τη μείωση της επιχορήγησης από το 60-80% «μόλις» στο 30%.
Κι αυτό γιατί λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο -στην προκειμένη περίπτωση την τρόικα- που αρνήθηκε, κατηγορηματικά, οποιαδήποτε απόκλιση απ’ τα αρχικώς συμφωνηθέντα.
Έτσι, όσοι είχαν και την παραμικρή αμφιβολία πως ο ελληνικός αθλητισμός βουλιάζει μαζί με τα ψευδεπίγραφα όνειρα για ανάπτυξη, τώρα βλέπουν κατάματα τη ζοφερή πραγματικότητα. Από εδώ και στο εξής, μάλιστα, όλα τα κονδύλια για τις ομοσπονδίες θα περνούν από την έγκριση του υπουργείου Οικονομικών που θα τα συναρτά απ’ τη γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Αμφιβάλει κανείς πως ο αθλητισμός δεν αποτελεί προτεραιότητα για μια οικονομία ρημαγμένη και απόλυτα εναρμονισμένη στις επιταγές των δανειστών;
Ο αθλητισμός που όλοι γνωρίζουμε πόσα προβλήματα αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα, τώρα οδεύει προς τον ολοκληρωτικό αφανισμό του. Έχοντας εδώ και χρόνια χάσει το νόημα της αναγκαιότητάς του, έχοντας εδώ και χρόνια πάψει να εξυπηρετεί το λαό και τη νεολαία.
Η αλήθεια είναι πως για τη σημερινή κατάσταση και όλα όσα θα ακολουθήσουν φταίμε όλοι μας. Όλοι εμείς που δεν θέλουμε και δεν απαιτούμε να συμμετάσχουμε στα κοινά των σωματείων μας, όλοι εμείς που κλείνουμε τα μάτια στα μικρά και μεγάλα αθλητικά σκάνδαλα που απαξιώνουν ακόμα περισσότερο τον αθλητισμό, με μοναδικό αντίτιμο την ευημερία των ομάδων που υποστηρίζουμε και των λογής-λογής μεγαλοπαραγόντων.
Όσο ο χώρος του αθλητισμού, οι άνθρωποι του αθλητισμού, οι αθλητές, οι φίλαθλοι, οι γονείς, οι μαθητές, θα μένουν αμέτοχοι και αδιάφοροι γι’ αυτά που τους αφορούν, τόσο η κατάσταση θα χειροτερεύει. Όσο ο αθλητισμός δεν γίνεται υπόθεση του λαού, τόσο περισσότερο θα εξελίσσεται σ’ ένα ψυχρό και ενοχλητικό νούμερο για τον Στουρνάρα και την τρόικα -που στην αναμέτρηση «στήριξη συμφερόντων – ανθρώπινες ανάγκες» είναι πάντα με τον γηπεδούχο!

Νίκος Καραμάνος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!