Αρχική στήλες Όσα θάφτηκαν: Τα τανκς του «ιδιόμορφου» αλλά χρήσιμου Θόδωρου

Όσα θάφτηκαν: Τα τανκς του «ιδιόμορφου» αλλά χρήσιμου Θόδωρου

Εδώ και αρκετό καιρό, βρίσκεται σε εξέλιξη μια σκληρή ταξική μάχη.
Μια ταξική αναμέτρηση που δεν θα λήξει σύντομα, ούτε «αναίμακτα» και που η έκβαση της θα προσδιορίσει καθοριστικά τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και στην Ε.Ε. για πολλά χρόνια. Και πιστεύω πως το βασικό ζητούμενο δεν είναι ούτε να σωθεί η πατρίδα, ούτε να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα, ούτε να μειωθεί το χρέος και το έλλειμμα της χώρας, ούτε να διασωθεί η κυβέρνηση.

Όλα αυτά είναι για το σύστημα υπαρκτοί αλλά «αναλώσιμοι παράγοντες» και επί μέρους στοχεύσεις οι οποίοι, στην παρούσα φάση της «μάχης», αξιοποιούνται πρωτίστως ως σημαντικοί πολιορκητικοί κριοί «άλωσης» της μαζικής λαϊκής κινητοποίησης και πολιτικοποίησης οι οποίες έχουν, σήμερα, εύφορο έδαφος να καρπίσουν.
Πρόκειται για μια καθοριστική ταξική αναμέτρηση και αυτό πρέπει να είναι απολύτως σαφές και στους «Αγανακτισμένους», τα συνδικάτα και τα πολύμορφα επιτελεία της πολύμορφης Αριστεράς.
Θα χρησιμοποιηθούν όλα τα «όπλα» του συστήματος, καθώς τα επιτελεία του έχουν προετοιμαστεί από καιρό γι’ αυτή την αναμέτρηση.
Θα αξιοποιήσουν στο έπακρο ό,τι διαθέτουν.
Διλήμματα, πιέσεις, οικονομικά όπλα, ανοιχτές επεμβάσεις, θυσίες «φίλιων δυνάμεων», θυσίες κρατών και λαών, εναλλακτικά σενάρια.
Πριν από λίγες μέρες, ο γνωστός Πάγκαλος μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα El Mundo και αναφερόμενος στην περίπτωση μη ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, είπε: «Σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα, οι τράπεζες θα ήταν περικυκλωμένες από ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να πάρουν τα λεφτά τους, ο στρατός θα έπρεπε να τις προστατεύσει με τανκς, γιατί η αστυνομία δεν θα ήταν αρκετή, θα υπήρχαν ταραχές παντού, τα μαγαζιά θα ήταν άδεια, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα…».
«Λόγια του γνωστού γραφικού», είπαν κάποιοι.
Ο Ανδριανόπουλος, στην εκπομπή το Κουτί της Πανδώρας, δήλωσε πως «οι διαμαρτυρίες μπροστά στη Βουλή και ενάντια στους βουλευτές, ισοδυναμούν με επίκληση χούντας». Γνωστός νεοφιλελεύθερος, θα μου πείτε.
Ο Μητσοτάκης, στην εκπομπή Νέοι φάκελοι του Ν. Παπαχελά, έκανε λόγο για περίοδο που του «θυμίζει τις παραμονές της δικτατορίας», ενώ υποστήριξε ότι για την υπεράσπιση της δημοκρατίας πρέπει «αν χρειαστεί, να έχουμε και νεκρούς». Γνωστός και ο Μητσοτάκης.
Ο Σταύρος Ψυχάρης, έκανε λόγο στο Βήμα για πιθανή πρόκληση «τέτοιας διασάλευσης της τάξης που θα δικαιολογούσε έκτακτα μέτρα, δηλαδή εκτροπή από τη συνταγματική τάξη». Και ο ρόλος του Ψυχάρη γνωστός.
Δεν πάει έτσι. Δεν πρόκειται μόνο για φωνές «γνωστών» οπαδών του συντηρητισμού, για νοσταλγούς των πιο ακραίων μεθόδων της εξουσίας.
Πρόκειται για μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος να τρομοκρατήσει το λαϊκό παράγοντα, να ακυρώσει τη λαϊκή αντίσταση και κινητοποίηση, ανακαλώντας οδυνηρές μνήμες και στιγμές και κυρίως να δηλώσει με έμφαση πως το σύστημα είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει τα πάντα για να επιβιώσει.
Και πράγματι είναι. Σε τέτοιες στιγμές, αποφάσεις Λαϊκών Συνελεύσεων που μιλάνε για «κατάργηση των κομμάτων» ή για «άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών» και άλλα παρόμοια «επαναστατικά», μόνο βοήθεια προσφέρουν αντικειμενικά στο σύστημα. Πέρα από προθέσεις.
Ο Πάγκαλος μόνο ανόητος και ιδιόρρυθμος δεν είναι.
Ας βοηθήσουμε να αποδείξει το ίδιο και η λαϊκή αγανάκτηση.

ο Σωκράτης
katsoc@otenet.gr
Σχόλια

Exit mobile version