Κάποιοι το φώναζαν από την πρώτη στιγμή, κάποιοι το αντιλήφθηκαν στην πορεία, μερικοί δεν θέλουν ακόμα να το καταλάβουν. Όλη τούτη η μεθόδευση για την επικυριαρχία της τρόικα, η φιλολογία για οδυνηρούς αλλά αναγκαίους μονόδρομους, τα αδυσώπητα μέτρα ενάντια στα λαϊκά στρώματα, καμία σχέση δεν έχουν με τη «σωτηρία της πατρίδας»και με τη διέξοδο από την «κρίση». Όμως, άλλο να τα λένε αυτά κάποιοι «δογματικοί» αριστεροί και άλλο να σου τα λέει κατάμουτρα ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Ο Πολ Τόμσεν, λοιπόν, μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο επιβεβαίωσε ότι η Κομισιόν, η κυβέρνηση Παπανδρέου και το ΔΝΤ εξαπάτησαν με το περιβόητο Μνημόνιο τους Έλληνες, προτάσσοντας ως πρόσχημα τρομοκράτησης του πληθυσμού το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα του προϋπολογισμού.
«Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν το δημόσιο χρέος, αλλά οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε χωρίς περιστροφές ο Δανός αξιωματούχος του ΔΝΤ.
Διευκρίνισε, δε, με καμάρι στους ξένους κερδοσκόπους του Σίτι, ότι πολύ πιο σημαντικές από τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού «ήταν οι μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό και το ασφαλιστικό», δηλαδή η λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και η εξαθλίωση των συνταξιούχων.
Για να μην ξεχνιόμαστε, ο Δανός αξιωματούχος του ΔΝΤ είναι αυτός που προΐσταται της ομάδας των ξένων οικονομικών επικυρίαρχων της πατρίδας μας και αυτός που περιέφερε τον Γ. Παπακωνσταντίνου στο Λονδίνο, τη Φρανκφούρτη και το Παρίσι για να διαφημίσουν πως στην Ελλάδα τα πάντα είναι για ξεπούλημα. Με κυνικό τρόπο και χωρίς περιστροφές, ο Δανός ατζέντης του κεφαλαίου, επιβεβαίωσε όσα κάποιοι από την Αριστερά έλεγαν από την πρώτη στιγμή και μερικοί ακόμα νωρίτερα. Το Μνημόνιο δεν ενδιαφέρεται καθόλου ούτε για τον εξορθολογισμό της οικονομίας μας, ούτε βέβαια για τη μακροπρόθεσμη ευημερία της χώρας. Το Μνημόνιο έχει βασικό στόχο τη διασφάλιση της ομαλής και ελεγχόμενης, από τους ξένους επικυρίαρχους, ροής χρημάτων για την εξόφληση των δανείων που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα οι ξένες τράπεζες, που στο σύνολό τους σχεδόν είναι ευρωπαϊκές. Υποδηλώνει, επίσης, ότι σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν προτίθεται η κυβέρνηση Παπανδρέου να ξαναδώσει πίσω σε εργαζομένους και συνταξιούχους τα εισοδήματα που τους λεηλάτησε. Αποδεικνύει, με τον πιο κατηγορηματικό και «επίσημο» τρόπο, ότι ο σφαγιασμός των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η ανατροπή του κοινωνικού κράτους, η κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων, δεν ήταν μια αναπότρεπτη συνέπεια των «τραγικών» δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας.
Ήταν μια πολύ συγκεκριμένη «εργολαβία» που είχε ανατεθεί στον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του.
Το αν θα τη φέρει σε αίσιο τέλος, μόνο από εμάς εξαρτάται.

Τυμβωρυχεί ο Σωκράτης
[email protected]

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!