Αρχική στήλες Όσα θάφτηκαν: Να πώς… “γίνεται”

Όσα θάφτηκαν: Να πώς… “γίνεται”

Ένας στοχαστικός νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώνει στην πρώτη του προεδρική αφίσα ότι «Nαι, γίνεται» να έχουμε «Αυτοδύναμη Ελλάδα».

Όμως, πώς «γίνεται» κανείς… τέτοιος… Βενιζέλος; O δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης του απευθύνει τρεις ανοιχτές επιστολές και το τεκμηριώνει. Στην πρώτη επιστολή, για τα προκλητικά περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του, ο τέως υπουργός των χαρατσιών θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει, αναζητώντας άλλοθι στην αποκήρυξη της «οικογενειακής ευθύνης». Μετά επέλεξε τη δοκιμασμένη τακτική της εσκεμμένης αγνόησης. Οι μιντιάρχες-χορηγοί επιβάλλουν συσκότιση. Δεν θα απειληθεί η λαμπρή πορεία του νέου αρχηγού.  Σταχυολογούμε από τη 2η επιστολή: «Το 1996… αλλάξατε το άρθρο 242 (για ψευδή βεβαίωση) και το άρθρο 216 (για πλαστογραφία) του Ποινικού Κώδικα… Κακουργήματα με ποινές κάθειρξης πάνω από 10 χρόνια γίνονταν πλημμελήματα… Τετρακόσιοι επιφανείς Θεσσαλονικείς (μεγαλογιατροί, βουλευτές, στρατηγοί, δικηγόροι) οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για κακουργήματα (ναι, αυτά τα οποία αλλάξατε) δεν δικάστηκαν ποτέ… Η υπόθεση ήταν η πιο σοβαρή υπόθεση πλαστογραφίας στην Ιστορία της Ελλάδας. Από το 1989 έως το 1991, παιδιά επωνύμων της Θεσσαλονίκης που εγγράφονταν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού έπαιρναν μεταγραφές σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, παρουσιάζοντας ψεύτικες βεβαιώσεις για σοβαρές ασθένειες… Ασκήθηκαν διώξεις σε 400 άτομα… Και τότε εσείς νομοθετήσατε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα στα συγκεκριμένα άρθρα, που τύχαινε μάλλον να αφορούν τις δικές τους κατηγορίες. Τα αδικήματα ήταν πια πλημμελήματα και είχαν παραγραφεί».
Η 3η επιστολή αφορά πιο βαριές υποθέσεις: «Ως υπουργός Πολιτισμού, τον Απρίλιο του 2003, υπογράψατε υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες αποχαρακτηρίζονταν από Ιστορικά Διατηρητέα Μνημεία τα εργοστάσια ΦΙΞ και ΑΛΛΑΤΙΝΗ… Οι ιδιοκτήτες τους, δηλαδή, οι οποίοι είχαν ήδη αποζημιωθεί για τους χαρακτηρισμούς, θα γίνονταν σκανδαλωδώς πιο πλούσιοι… Με βάση τη δικαστική έρευνα σε Γερμανία και Ελλάδα, η χώρα μας μπορούσε να προσβάλει τις συμβάσεις για τα υποβρύχια, να απαιτήσει ρήτρα και αποζημιώσεις. Δεν το κάνατε. Παραλάβατε το υποβρύχιο που έγερνε και δεν παραλάμβανε κανένας υπουργός Άμυνας… με τον νόμο 3885/2010 υπογράψατε πως το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται ρητά των δικαιωμάτων του να εγείρει αξιώσεις… Αποφασίσατε να αγοράσετε σε καιρό κρίσης επιπλέον δύο από τα σκανδαλώδη υποβρύχια με 515 εκατομμύρια ευρώ. Θέλετε, λοιπόν, τώρα να απαντήσετε γιατί χαρίσατε στους Γερμανούς πάνω από 1 δισ.;». Ο Κ. Βαξεβάνης, αναδεικνύει ανάγλυφα τα χαρακτηριστικά του αρχιερέα της «νόμιμης και ηθικής» πολιτικής τάξης, του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Η υπογραφή του στο σφράγισμα του σκανδάλου της Siemens, αποτελεί τον τελευταίο τίτλο… τιμής στο κυβερνητικό του βιογραφικό. Ποιος, λοιπόν, θα επιλέξει την… προγραμματική προεκλογική αντιπαράθεση μαζί του, γιατί ακούστηκε κι αυτό!

 

Σχόλια

Exit mobile version