Ψήφισμα συμπαράστασης προς τους χαλυβουργούς για τη συνεχιζόμενη απεργία τους από την κατάληψη του δημαρχείου Ρεθύμνου

Χαιρετίζουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Χαλυβουργών, που με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουν να κλιμακώνουν τον αγώνα τους. Οι Χαλυβουργοί, έχοντας συμπληρώσει 109 ημέρες απεργίας, αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα τους, επιμένοντας στα αιτήματά τους, για επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και επιστροφή όλων στο εργοστάσιο με 8ωρο-5ήμερο.
Η εργοδοσία έχει πανικοβληθεί, γιατί βλέπει τους απεργούς όχι μόνο να μην υποκύπτουν στην κόπωση και τα προβλήματα, αλλά να ανακτούν τη δύναμή τους. Έχοντας στο πλευρό τους μία πρωτόγνωρη αλληλεγγύη, συνεχίζουν να ανάβουν σπίθες ξεσηκωμού παντού.
Πιστεύουμε ότι η πιο έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγώνα τους είναι ο καθένας/μία και η κάθε συλλογικότητα στο χώρο που ζει και εργάζεται να αντιταχθεί στην επερχόμενη βαρβαρότητα και εξαθλίωση που μας οδηγούν. Και η κατάληψη του Δημαρχείου στο Ρέθυμνο αυτό το σκοπό έχει.
Να συνενώσει τον αγώνα μας με όλους τους αγώνες που δίνονται ενάντια στο Μνημόνιο, ενάντια στην Ε.Ε., να γίνει ένα τσουνάμι που θα παρασύρει στο πέρασμά του κάθε αντιδραστικό και κάθε σφουγγοκωλάριο των κεφαλαιοκρατών.
Σας στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς από το Δημαρχείο του Ρεθύμνου. Επίσης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις καταλήψεις στο ΚΕΠ – Παλιό Δημαρχείο Χαλανδρίου, στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, στο Δημαρχείο Χολαργού, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Λάρισα, στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και στην κατάληψη του Δημαρχείου στη Χίο που ξεκίνησε σήμερα.
Όλη η Ελλάδα να γίνει Χαλυβουργία!

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!