Θερμή υποδοχή της υποψηφιότητας του Β. Χατζηλάμπρου στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας

Θερμή υποδοχή από πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έχει συναντήσει η υποψηφιότητα του νυν νομαρχιακού συμβούλου Αχαΐας Βασίλη Χατζηλάμπρου για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη. Η Κίνηση «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας», η οποία συσπειρώνει ένα ευρύ δυναμικό ενεργών πολιτών, ανακοίνωσε στις 23 Σεπτέμβρη 2010 τη συμμετοχή της στην εκλογική «μάχη», με βασικό στόχο όχι μόνο την εκπροσώπηση του συνδυασμού αλλά και τη δημιουργία «εστιών αντίστασης» και μετά από αυτές, όπως τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Κίνησης.

«Να ενωθούμε απέναντι σε όσους σιωπούν για την κατάσταση που έχουν φέρει τη χώρα και την αυτοδιοίκηση, που διεκδικούν την ψήφο μας για να τη μετατρέψουν σε συναίνεση και αποδοχή της “Κατοχής” της χώρας, σε συναίνεση για τη διάλυση των τοπικών κοινωνιών» δήλωσε χαρακτηριστικά η Κ. Παγουλάτου.

Κατά την παρουσίαση του συνδυασμού, υπογραμμίστηκε ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των συγκεκριμένων εκλογών λόγω της «εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα οι επιλογές της κυβέρνησης», ενώ δόθηκε ένα σαφές πολιτικό στίγμα ενάντια στην επιβολή του μνημονίου της τρόικας και στις νέες συνθήκες διοίκησης των τοπικών κοινωνιών, που φέρνει η εφαρμογή του «Καλλικράτη», αλλά και της ανάγκης οργάνωσης των πολιτών.
«Ποιο συγκεκριμένα είναι το σχέδιο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της πιο φτωχής περιφέρειας της Ευρώπης, όπως την έχουν καταντήσει, ποιο είναι το σχέδιο για την εναπομείνασα βιομηχανία της περιοχής, για την αγροτιά και τους κτηνοτρόφους, για τους σεισμόπληκτους και πυρόπληκτους της περιοχής;» είπε η Κ. Παγουλάτου, σημειώνοντας ότι «αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα», τα οποία θα οξυνθούν με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση.
Παράλληλα, απεύθυνε κάλεσμα ενότητας όλων των ενεργών πολιτών της περιοχής που το προηγούμενο διάστημα έδωσαν αγώνες τόσο για τα τοπικά ζητήματα όσο και ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα.
Στην παρουσίαση μίλησαν επίσης ο Παναγιώτης Ρέκκας, κτηνοτρόφος από τη Δυτική Αχαΐα, ο Γρηγόρης Ευαγγελάτος, εργαζόμενος στο νοσοκομείο του Ρίου και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, εκπαιδευτικός και ενεργός πολίτης στα ζητήματα των μεταναστών, επιχειρηματολογώντας, ο καθένας από την πλευρά του, γιατί πρέπει να υποστηριχθεί ο συγκεκριμένος συνδυασμός.
Να σημειωθεί ότι, ο επικεφαλής της Κίνησης Β. Χατζηλάμπρου, παρέμεινε αναγκαστικά σιωπηλός σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, λόγω των «αντιδημοκρατικών περιορισμών», όπως χαρακτηρίστηκαν, που επιβάλλει ο νέος νόμος για την εμφάνιση των υποψηφίων στα ηλεκτρονικά Μέσα.
Τέλος, την υποψηφιότητα του Β. Χατζηλάμπρου υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΝ, έπειτα από σχετική απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Ν.Τ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!