Μια απόλυση, αυτή τη φορά από την εταιρία DHL, έρχεται να προστεθεί στις διώξεις που υφίσταται η δράση του Συνδικάτου εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Διεθνούς Αερολιμένα. Η διεύθυνση της DHL, αφού επικαλούνταν λόγους απόδοσης του εργαζόμενου Ν. Δρακωτού, μεθόδευε την απόλυσή του από τα μέσα του χρόνου.

Η παρέμβαση του Συνδικάτου –ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι ο εργαζόμενος– και του επιχειρησιακού σωματείου ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας σταμάτησε τότε την απόλυση και η εταιρία δεσμεύτηκε να του δώσει πίστωση χρόνου προκειμένου να βελτιώσει, όπως ισχυρίστηκε, την απόδοσή του. Ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς καμία ενημέρωση των σωματείων προχώρησε στην απόλυσή του.
Το Συνδικάτο του αεροδρομίου, που βρίσκεται στο στόχαστρο των συνδικαλιστικών διώξεων και αντιμετωπίζει συντονισμένες επιθέσεις ακόμα και στο πρόσωπο του προέδρου του, θεωρεί ότι η απόλυση του Ν. Δρακωτού είναι «μήνυμα αυταρχικότητας και αντεργατικότητας προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους της DHL, αλλά και της ΕΑΤ». Κι αυτό, την ίδια περίοδο που ασκούνται πιέσεις για απολύσεις η «εθελούσιες» αποχωρήσεις, σχεδιάζεται μεταφορά έργου εκτός εταιρίας, στην EAT η διεύθυνση εξακολουθεί να αρνείται την υλοποίηση όρων της ΣΣΕ.
Η ύπαρξη και η δράση του Συνδικάτου είναι φανερό ότι δεν γίνεται ανεκτή από τις εργοδοσίες του αεροδρομίου και γι’ αυτό ασκούν πολλαπλές πιέσεις για να το διαλύσουν.

Η επίσχεση έφερε την αποπληρωμή
«Οι εργαζόμενες στο Πηνελόπειο Ίδρυμα, παιδικός σταθμός στην Ν. Ιωνία, καταφέραμε με τον αγώνα μας, την αλληλεγγύη σας, καθώς και με τη στήριξη του σωματείου μας, να αρχίσει από σήμερα 12/10/2010 η αποπληρωμή των πέντε μηνών που οφείλονταν, όπως και να υπάρξουν δεσμεύσεις από τη διοίκηση ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία απόλυση».
Οι εργαζόμενες του Ιδρύματος, ένιωσαν το αποτέλεσμα της αγωνιστικής τους διεκδίκησης (μετά από τριήμερη επίσχεση εργασίας) και της αλληλεγγύης που εκφράστηκε από σωματεία, δημοτικές παρατάξεις και πολιτικές οργανώσεις. Μια στάση ζωής που τους έφερε πιο κοντά και στους γονείς των παιδιών του σταθμού, που στάθηκαν συμπαραστάτες.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!