Την προηγούμενη Τετάρτη, 6 Ιουλίου, πέρασε από την Σπάρτη (προφανώς όχι για τουρισμό) ο «φίρερ» της επισημοποιημένης -και με την «άδεια της αστυνομίας»- νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ο σκοπός της επίσκεψης δεν άργησε να αποκαλυφθεί. Το περασμένο Σάββατο, 9 Ιουλίου, κατά τις 10 το βράδυ, μία ντουζίνα περίπου, ακραιφνών «ελληναράδων» (από τους οποίους 7-8 ήταν Σπαρτιάτες, γνωστοί για τις φασιστικές και ρατσιστικές τους απόψεις) ξεκίνησε τις προκλήσεις κατά αντιρατσιστών συμπολιτών μας -αρχής γενομένης σε καφετέρια της πόλης- και «παρελαύνοντας» με τα γκλομπς ανά χείρας από την κεντρική πλατεία, κατέληξαν έξω από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι, στην οδό Ευαγγελιστρίας, στις 12 περίπου. Φυσικά, οι δέκα περίπου θαμώνες του στεκιού τους απέπεμψαν, αποδεικνύοντάς τους, εμπράκτως, ότι η Σπάρτη δεν αποτελεί προνομιακό χώρο δράσης των νοσταλγών του Γ’ Ράιχ.
Κατά την έκδίωξή τους, τα άνανδρα φασιστοειδή κατάφεραν να ξεμοναχιάσουν ένα συμπολίτη μας, θαμώνα του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού, τον οποίο ξυλοκόπησαν άγρια και άφησαν αιμόφυρτο. Εν κατακλείδι, τα «χρυσά αβγά», που επωάζονται στις σκοτεινές γωνιές των κρατικών υπηρεσιών «ασφαλείας του πολίτη» και στα πιο μαύρα περιθώρια του συστήματος που μας τσουβάλιασε ως κοινωνία στα μνημόνια και μας ξεπουλάει ως χώρα στα Μεσοπρόθεσμα, έσκασαν και στη Σπάρτη. Και για μια ακόμα φορά αποκάλυψαν και στους πλέον δύσπιστους συμπολίτες το πραγματικό τους περιεχόμενο: φίδια!

Κ.Β.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!