Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Χαμογελάμε γιατί αντιστεκόμαστε!

Χαμογελάμε γιατί αντιστεκόμαστε!

Μέλη και φίλοι των επιτροπών Ακρίβειας-Stop συναντηθήκαμε το Σάββατο, 4/12, στο στέκι Αντίπερα Όχθη στη Θεσσαλονίκη, όπου μέσα σε ένα ζεστό και ευχάριστο κλίμα, γνωριστήκαμε μεταξύ μας, ανταλλάξαμε σκέψεις, ιδέες και προτάσεις με τη συνοδεία κρασιού και φαγητού… Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τo Σάββατο 11/12 στις 18:00, στο στέκι Αντίπερα  Όχθη (Ιουστινιανού 11- Βενιζέλου) για να οργανώσουμε την υλοποίηση των παρακάτω αποφάσεων.

1. Παραμονές των γιορτών πολύ περισσότερος κόσμος θα επισκεφθεί τα super markets για τις προετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι. Επειδή, πλέον, ψωνίζοντας μόνο τα βασικά ήδη διατροφής και το πορτοφόλι αδειάζει, θα διεκδικήσουμε τιμές άλλων ευρωπαϊκών χωρών (π.χ. Γερμανίας, Γαλλίας) μιας οι ίδιες πολυεθνικές έχουν ακριβότερα κάποια προϊόντα στη χώρα μας. Αποφασίσαμε. Λοιπόν. να κάνουμε παρέμβαση στα Carrefour διεκδικώντας τιμές Γαλλίας!
2. Πραγματοποίηση συναυλίας με ανοιχτό φορτηγάκι, που θα κινείται στο κέντρο της πόλης, συσπειρώνοντας γύρω του κόσμο! Μια κινητή συναυλία των επιτροπών Ακρίβεια-Stop που θα περνά μηνύματα αισιοδοξίας… και θα δίνει μια ευχάριστη νότα στην πόλη. Χαμογελάμε γιατί αντιστεκόμαστε!
3. Έπειτα από διερεύνηση του χώρου που μας διαθέτει μέλος των επιτροπών  Ακρίβεια-Stop για αξιοποίησή του ως χώρο-στέκι των επιτροπών, κρίναμε πως μπορεί να προχωρήσει. Βάζοντας λίγη προσωπική εργασία, θα μπορέσουμε να έχουμε έναν χώρο όπου θα βρισκόμαστε, πρόβλημα που δεν είχαμε λύσει ως τώρα. Σίγουρα θα διευκολύνει και θα λειτουργήσει, προωθητικά, σε όλα όσα θέλουμε να κάνουμε.
4. Προχωρά η διαδικασία του καταστατικού για ίδρυση καταναλωτικού συλλόγου των επιτροπών Ακρίβειας-Stop της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την δικηγόρο που το είχε αναλάβει.
5. Το τελευταίο διάστημα υπήρξε ενδιαφέρον από ανθρώπους, κατοίκους των περιοχών Βέροιας και Κοζάνης και διερευνάται η δημιουργία επιτροπών στις παραπάνω περιοχές. Κατανοώντας την μεγάλη σημασία που έχει η ύπαρξη επιτροπών και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όποιος γνωρίζει κόσμο που ενδιαφέρεται, ας ενημερώσει.
6. Διερευνάται, επίσης, η δυνατότητα να κάνουμε μία εκδήλωση-δημόσια συζήτηση στη Θεσσαλονίκη, με προσωπικότητες της πόλης, που συμμετέχουν στο κίνημα ενάντια στα διόδια.
7. Υποδεχόμαστε τον ερχομό του νέου έτους, έτοιμοι να απαντήσουμε δυναμικά, ανάλογα με τη στάση που θα κρατήσει ο νέος μας δήμαρχος, κύριος Μπουτάρης, βάσει των προεκλογικών του δεσμεύσεων.
8. Κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης, με θέμα τις αυξήσεις τιμών στα διόδια, ο κ. Κωνσταντόπουλος αποκαλύπτει γεγονότα τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δικαιώνουν τις καταγγελίες των ενεργών πολιτών. Οι δηλώσεις του τέως υφυπουργού φωτίζουν μια σκοτεινή πλευρά της σύμβασης παραχώρησης, η οποία σίγουρα πρέπει να διερευνηθεί και από τους ανώτατους νομικούς κύκλους της χώρας. Θέλουμε και από τη δική μας πλευρά να συμβάλλουμε σ’ αυτή τη διαδικασία.

Κλείνοντας να αναφέρω, πως πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, Σάββα Κωφίδη εκ μέρους της κίνησης Hasta la victoria siempre, όπου υπήρξε διάθεση για τον από κοινού συντονισμό δράσεων για το θέμα των διοδίων.

Αγοράτσιου Δήμητρα,
μέλος των επιτροπών
Ακρίβεια-Stop

www.akribeia-stop.gr

 

Σχόλια

Exit mobile version