Η τρίωρη στάση – συμμετοχή των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση που πραγματοποίησαν τα συνδικάτα στις 14 Νοεμβρίου, απέδωσε ένα θλιβερό αποτέλεσμα.

Λίγες μέρες μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την ψήφιση των μέτρων κι ενώ σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις οι απεργιακές κινητοποιήσεις ήταν ιδιαίτερα μαζικές (βλ. σελ. 16-17), στη χώρα μας πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες. Εξαίρεση οι επιμέρους κινητοποιήσεις κάποιων κλάδων όπως οι ΟΤΑ, αλλά και το Ηράκλειο της Κρήτης.
Εκεί λειτούργησε το Συντονιστικό φορέων και οργανώσεων που δημιουργήθηκε αυθόρμητα τη βραδιά της ψήφισης του 3ου Μνημονίου και περιέλαβε από το Εργατικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, μέχρι τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία αλλά και συμμετέχοντες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Έτσι την Τετάρτη 14/11, και ενώ σε όλη τη χώρα υπήρχε τρίωρη στάση εργασίας, στο Ηράκλειο είχε προκηρυχθεί 24ωρη απεργία, δείχνοντας τη διάθεση του κόσμου να συνεχίσει να αντιδρά και να μην επιτρέψει την εφαρμογή των μέτρων.
Επίσης, έγιναν και προγραμματίζονται συνεχείς αποκλεισμοί του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος στο Ηράκλειο, καταφέρνοντας να μπλοκάρουν μερικώς τις συναλλαγές της Κεντρικής Τράπεζας με τις μικρότερες ιδιωτικές.

Τέλος, έγιναν καταλήψεις στην Εφορία του Ηρακλείου αλλά και στην Περιφέρεια.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!