Την ίδρυση της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ) ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Αλέξης Μητρόπουλος, στην αίθουσα συνελεύσεων της ΕΣΗΕΑ. Τον επόμενο Μάρτιο, μάλιστα, σχεδιάζεται το ιδρυτικό συνέδριο του κινήματος.

«Η ΕΝΥΠΕΚΚ είναι μια ανεξάρτητη κοινωνική οργάνωση που έχει στόχο «να δώσει τέλος στο μονόλογο των δυνάμεων του Μνημονίου», να ενημερώσει τους πολίτες και να παρεμβαίνει τεκμηριωμένα σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία για να υπερασπιστεί το κοινωνικό κράτος», τόνισε ο Αλ. Μητρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όπου παρουσιάστηκε η διακήρυξη του φορέα ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι η ΕΝΥΠΕΚΚ δεν θα μετατραπεί σε κόμμα γιατί όπως είπε «η χώρα και ο λαός μας δεν έχουν ανάγκη από  περισσότερα κόμματα» και πρόσθεσε ότι «η αριστερά έχει πρόσωπα αξιόλογα, διαθέτει ιστορία, αγώνες και μνήμες».
Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στην Αριστερά, ο Αλ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι απαιτείται «η ενότητα, η κοινή δράση, ένα συνεκτικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα για να βγει η χώρα από την πολύπλευρη κρίση και να ανοίξει τους δρόμους για την κοινωνική εναλλακτική οργάνωση του μέλλοντος».
Σημείωσε επίσης ότι η ΕΝΥΠΕΚΚ «θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίτευξη αυτής της απαραίτητης όσο ποτέ ενότητας της εναλλακτικής δράσης, χωρίς περιχαρακώσεις και τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος».
Να σημειωθεί πως στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Βερβεσός, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρ. Φωτόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του ΟΒΕΣ Αρ. Χατζησαββίδης, ο Γ. Βαρεμένος, μέλη της «Αττικής Συνεργασίας», τα στελέχη του ΣΥΝ Αγγ. Μανταδάκης και Χρ. Στάικος και πληθώρα στελεχών του ΔΗΚΚΙ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!