Η νέα παράσταση Βενιζέλου στη Βουλή για το θέμα των υποβρυχίων αποκαλύπτει την ομερτά της… ιερής μνημονιακής συμμαχίας

Σε ένα ακόμη κρεσέντο υπεροψίας και υποκρισίας επιδόθηκε κατά τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Eξεταστικής Eπιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων, ο αντιπρόεδρος της Kυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος.
Ένας Ευ. Βενιζέλος, εκκωφαντικά μόνος, με το συνοδοιπόρο του στην κυβέρνηση, Αντώνη Σαμαρά, που προεκλογικά φωνασκούσε για μέγα σκάνδαλο αναφορικά με τα υποβρύχια, αλλά τώρα λάμπει διά της σιωπής του, να εμφανίζεται στη Βουλή μόνο για να ψηφίσει και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να χειροκροτούν χλιαρά την 70λεπτη ομιλία του προέδρου τους.
Η Βουλή έλαβε την ιστορική απόφαση να συγκαλύψει το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο -μετά από αυτό της Siemens- διασώζοντας την ιερή μνημονιακή συμμαχία, της δικομματικής κυβέρνησης, προκαλώντας για άλλη μια φορά το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού τόσο ανερυθρίαστα, που έκανε ακόμη και αυτή τη ΔΑΚΕ Σκαραμαγκά να καταφερθεί δημοσίως εναντίον του διδύμου Σαμαρά-Βενιζέλου, αποδίδοντάς τους πολιτικό θράσος και δηλώνοντας το προφανές, ότι δηλαδή «πορεύονται με βασική πολιτική τους, τη συγκάλυψη σκανδάλων και την εμμονή στο λάθος, προκειμένου να διατηρηθούν λίγους ακόμα μήνες στην εξουσία».

Το σκάνδαλο, η συγκάλυψη και οι έωλες κατηγορίες
Πόσο πιο προφανής μπορεί να είναι η ύπαρξη σκανδάλου όταν αποδεικνύεται περίτρανα ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει πληρώσει σε προμηθευτές περί τα 2,5 δισ. ευρώ για υποβρύχια που όχι μόνο δεν έχουν παραληφθεί, αλλά ούτε καν έχουν κατασκευαστεί, τη στιγμή που τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά παραμένουν κλειστά και περίπου 1.200 εργαζόμενοι δεν έχουν δουλειά. Πάρα ταύτα, ο Ευ. Βενιζέλος σχεδόν παραδέχθηκε ότι είχαν παραγγελθεί ακόμη δύο υποβρύχια, όταν σχετική νέα σύμβαση με την Abu Dhabi Μar δεν έχει υπογραφεί, ενώ όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Χατζηλάμπρου, «ουσιαστικά μας λένε κατάμουτρα ότι γλίτωσαν τους Γερμανούς -που αρχικά αγόρασαν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά- από όλα τα αντισταθμιστικά οφέλη, εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για παταγώδη αποτυχία του κράτους στην περίπτωση των υποβρυχίων, θέτει το ζήτημα στην πραγματική του βάση, επισημαίνοντας ότι μιλάμε για ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, η συγκάλυψη του οποίου από την ίδια τη Βουλή, αναδεικνύει το μέγεθος της συνευθύνης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Για το λόγο αυτό, το πρωί της Παρασκευής 20/12, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επί θεμάτων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελέως Διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου τα πλήρη πρακτικά της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής την 18/12/2013 για την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των Υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Σύμφωνα με την ίδια, από τα πρακτικά προκύπτουν μείζονος ενδιαφέροντος στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ επισημαίνει ότι «αφού η Βουλή δεν ήθελε να ανοίξει την υπόθεση, ας το κάνει η Δικαιοσύνη».
Η ίδια η ΔΑΚΕ Σκαραμαγκά αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της: «Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης έκαναν τα πάντα για να εξασφαλίσουν λίγο ακόμα πολιτικό χρόνο και έκριναν ότι δεν ευθύνεται κα νείς:
• Για τους απλήρωτους επί 20 μήνες εργαζόμενους.
• Για την πλήρη απαξίωση των ΕΝΑΕ, της μεγαλύτερης ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας της χώρας.
• Για τα υποβρύχια που σαπίζουν στα υπόστεγα των Ναυπηγείων και κόστισαν 2,5 δισ. ευρώ στους Έλληνες φορολογουμένους.
• Για τον εκβιασμό του ελληνικού Δημοσίου από τον επενδυτή-φάντασμα κ. Σάφα».
Όσο για τις απειλές του αντιπροέδρου της μνημονιακής κυβέρνησης ότι θα βγάλει τα άπλυτα του ΣΥΡΙΖΑ στη φόρα, αλήθεια δεν καταλάβαμε προς τι τόσος θόρυβος; Μήπως για τη συνταρακτική πολιτική «αποκάλυψη» ότι «υπάρχουν και άλλα κίνητρα που συνδέονται με την εξυπηρέτηση συμφερόντων που έχουν θιγεί από μένα και που δεν θέλουν σταθερότητα στην χώρα. Υπάρχει και το παιχνίδι με την δραχμή που συνεχίζεται συγκεκαλυμμένα» ή μήπως για τις έωλες κατηγορίες του περί του Γ. Ταφύλη, ο οποίος -σημειωτέον- χαίρει μεγάλης εκτίμησης στους στρατιωτικούς κύκλους γιατί ήταν αυτός που αποκάλυψε ένα άλλο μικρότερο σκάνδαλο που αφορούσε τα Mirage;
Όσο και αν προσπάθησαν τα φιλομνημονιακά Media να καλύψουν τον Ευ. Βενιζέλο ότι δήθεν ήταν πολιτική η επιλογή του να κρατήσει χαμηλούς τόνους στη συζήτηση, η αλήθεια είναι μία: Απλώς σας ανέχονται για να προστατεύσουν/προστατεύσετε τις δεσμεύσεις στα ξένα αφεντικά σας… Αλλά Κυριακή (που συνεδριάζει η ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ) κοντή γιορτή, κ. αντιπρόεδρε.

Μαίρη Ευθυμιάτου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!