Αρχική κοινωνία Φωκίδα: Δυναμική απάντηση στον Καλλικράτη

Φωκίδα: Δυναμική απάντηση στον Καλλικράτη

Όλοι γνωρίζουν πόσο κρίσιμες θα είναι οι επόμενες «αυτοδιοικητικές» εκλογές. Πολλές και οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε όσοι αντιστεκόμαστε στον Καλλικράτη και στις κυρίαρχες πολιτικές επιλογές, που αλλάζουν το χάρτη της χώρας σύμφωνα με τις επιταγές ΔΝΤ και Ε.Ε. Δυστυχώς, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, όπως είναι η περίπτωση του δήμαρχου Ελληνικού, η Αριστερά βρίσκεται –ακόμη- στο κόσμο της. Μετά την εξαιρετικά χλιαρή της αντίδραση απέναντι στον Καλλικράτη, φαίνεται πως έχει βυθιστεί σε πλήρη αδράνεια. Ευτυχώς, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Στη Φωκίδα, μια ομάδα ανθρώπων, που όπως σημειώνουν βρέθηκαν μαζί το προηγούμενο διάστημα, «σε κινήσεις πολιτών που δημιουργήθηκαν για την προστασία του Κορινθιακού, σε εργατικές κινητοποιήσεις, σε κινήσεις για την υπεράσπιση των βουνών μας, σε προσπάθειες αντίστασης στον Καλλικράτη, σε πολιτιστικούς συλλόγους», πήραν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Η πρώτη τους συνάντηση γίνεται αυτή την Κυριακή 20/6, στην Ιτέα (11:00, Παλιό Δημαρχείο).
Σκοπός της ομάδας πρωτοβουλίας είναι να λειτουργήσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες σε όσες περισσότερες πόλεις της Στ. Ελλάδας και της Εύβοιας. Γράφουν στην πρόσκληση για την εκδήλωση: «Αν στην κεντρική πολιτική σκηνή έχουμε την Τρόικα, στην Αυτοδιοίκηση έχουμε τον «Καλλικράτη» με τον οποίο καταργείται ουσιαστικά η τοπική αυτοδιοίκηση και αντικαθίσταται από την τοπική διοίκηση και τους ιδιώτες (…) Αποφασίζουμε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε οι λύσεις να πέσουν από τον ουρανό, ή να αφήσουμε κάποιους άλλους να αποφασίσουν για μας, αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε ανεξάρτητα από κομματικές απόψεις σε μια νέα προσπάθεια στην αυτοδιοίκηση με τον ίδιο τρόπο που παρεμβαίνουμε και στις άλλες εκδηλώσεις της ζωής μας.
Ξεκινήσαμε την προσπάθεια σε όλη την Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια μετά από συνεννόηση με άλλες κινήσεις πολιτών από τους γύρω νομούς. Σας καλούμε να συμμετέχετε κι εσείς σε αυτήν την προσπάθεια και να εκθέσετε τις απόψεις σας για να δούμε αν θα μπορέσουμε να βρούμε μια κοινή συνισταμένη συνεννόησης και κοινής δράσης.»Μακάρι να ανθίσουν τέτοιες πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα και να μπορέσουμε συσπειρωμένοι σε πλατιά μέτωπα αγώνα να δώσουμε την πιο ηχηρή και δυναμική απάντηση.
Κώστας Στοφόρος

 

Σχόλια

Exit mobile version