Απειλές και διώξεις από τον υπουργό  Άμυνας εναντίον γιατρού στο Κιάτο. Του Μάριου Διονέλλη.

Μια απίστευτη ιστορία πολιτικής δίωξης με πρωταγωνιστή τον υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, έρχεται στο φως μετά από καταγγελίες ενός γιατρού που κατάγεται από την ίδια εκλογική περιφέρεια με τον υπουργό.
Όπως καταγγέλλει ο ορθοπεδικός Γιάννης Γεωργόπουλος, ο οποίος διατηρεί ιατρείο στο Κιάτο Κορινθίας, απειλήθηκε από τον υπουργό Άμυνας ότι θα του στείλει το ΣΔΟΕ για να τον ελέγξει. Ο υπουργός χρησιμοποίησε ως απειλή τον ελεγκτικό μηχανισμό του κράτους όταν έφτασε στα αφτιά του η λέξη «γιαούρτια» που τόλμησε να εκστομίσει ο γιατρός…
Όλα ξεκίνησαν στις 17 Οκτωβρίου, όταν οι δύο άντρες βρέθηκαν ομοτράπεζοι σε μνημόσυνο, σε ορεινό χωριό της Κορινθίας.
Ο γιατρός κ. Γεωργόπουλος μιλώντας σε διπλανό του είπε πως «υπό άλλες περιστάσεις και αν δεν ήταν το μνημόσυνο, αυτοί θα τρώγανε γιαούρτια μέσα σε τόσο κόσμο». Για κακή του τύχη, η φράση του αυτή έφτασε μέχρι τα αφτιά του υπουργού και τότε εκείνος πέρασε στην αντεπίθεση. Όπως καταγγέλλει ο κ. Γεωργόπουλος «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Μπεγλίτης, σηκώθηκε, πλησίασε, στάθηκε όρθιος με ύφος στρατηγού μπροστά μου και χτυπώντας την γροθιά του στο τραπέζι, με απείλησε μεγαλοφώνως μπροστά στους πολυπληθείς έκπληκτους συντοπίτες μας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν πρώην δήμαρχος και νυν περιφερειακός σύμβουλος, δημοτικός σύμβουλος και πολλοί άλλοι, ότι την επομένη θα μου έστελνε στο ιατρείο μου, το ΣΔΟΕ!».

Το ’πε και το ’κανε…
Ο γιατρός σεβόμενος και το χώρο και την περίσταση δεν έδωσε συνέχεια στο συμβάν και ο υπουργός αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος από το μνημόσυνο. Το περιστατικό, κάτω από άλλες συνθήκες, θα είχε τελειώσει εκεί αφήνοντας πίσω του μόνο τα πικρόχολα σχόλια που προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η συμπεριφορά του υπουργού.
Ωστόσο, ο γιατρός κ.Γεωργόπουλος, μόλις τρεις μέρες μετά είδε έκπληκτος στο ιατρείο του να εισέρχεται κλιμάκιο του ΣΔΟΕ από την Τρίπολη.
Οι τρεις υπάλληλοι έκαναν κυριολεκτικά φύλλο και φτερό τα βιβλία και τα παραστατικά του γιατρού, χωρίς ωστόσο να βρουν κάποια παρατυπία και τελικά αποχώρησαν. Ο γιατρός είχε το θάρρος να μαγνητοσκοπήσει όλη τη διαδικασία ελέγχου, αναφέροντας ότι θεωρεί πολιτική τη δίωξή του και κατευθυνόμενη την εμφάνιση του κλιμακίου στο ιατρείο του, κάτι που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διαψεύσουν τα στελέχη του ΣΔΟΕ. Αντιθέτως, ένας από αυτούς εμφανίζεται στο βίντεο να λέει πως, όντως, δεν ήρθαν τυχαία αλλά πήραν εντολή να κάνουν έλεγχο…
Ο κ.Γεωργόπουλος σε δήλωσή του δεν καταφέρεται κατά των υπαλλήλων για τους οποίους τονίζει πως ήταν ευγενέστατοι, έκαναν με κάθε τυπικότητα τη δουλειά τους και ασφαλώς δεν φέρουν ευθύνη. Βάζει, όμως, ένα τεράστιο ζήτημα για τη στάση του υπουργού. «Αν ο υπουργός Άμυνας χάνει την ψυχραιμία του με ένα τέτοιο ασήμαντο περιστατικό (έστω και αν θεωρηθεί ενδεχόμενη απειλή γιαουρτώματος το να συζητάς για τα γιαούρτια) τι θα γίνει άραγε όταν κληθεί να αντιμετωπίσει μια εθνική κρίση ή ένα θερμό επεισόδιο;», αναρωτιέται ο κ.Γεωργόπουλος.Πολύ, δε, περισσότερο τίθεται μείζον θέμα πολιτικού ήθους από το γεγονός ότι όχι μόνο ο κ. Μπεγλίτης εξαπέλυσε (προφανώς εν θερμώ) την απειλή αλλά και για το ότι τελικά την υλοποίησε (την επόμενη ημέρα) στέλνοντας το ΣΔΟΕ.

«Σώμα Δίωξης Όσων Ενοχλούν»
Ο ορθοπεδικός κ. Γεωργόπουλος μένει με την πικρή γεύση της στοχοποίησης και της προσβολής από έναν υπουργό και μάλιστα δημοσίως (στο μνημόσυνο) αλλά και ιδιωτικά στο ιατρείο του από τον στοχευμένο έλεγχο. Μιλά μάλιστα για έναν νέο ορισμό του ΣΔΟΕ ως «Σώμα Δίωξης Όσων Ενοχλούν».
Όλοι οι υπόλοιποι μένουμε με την απορία της χρήσης των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους ως εργαλείων ξεκαθαρίσματος λογαριασμών των υπουργών με τους πολίτες. Και αν χάνουν τόσο την ψυχραιμία τους μόνο στο άκουσμα της λέξης «γιαούρτια» τι σκοπεύουν να μας κάνουν τώρα που αρχίζουν να πέφτουν στ’ αλήθεια;
Σημ. Ο κ. Πάνος Μπεγλίτης μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος προσκλήθηκε πολλές φορές από δημοσιογράφους να δώσει απαντήσεις, κάτι το οποίο απέφυγε. Λίγες μέρες μετά, στις 26 Οκτωβρίου, έπεσε θύμα σφοδρών αποδοκιμασιών προσερχόμενος στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!