Από τις 5 έως τις 7 του Σεπτέμβρη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Η φετινή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 7 του Σεπτέμβρη στο ΑΠΘ, εκτός από το πολιτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων με θεματικούς άξονες για τις τρεις ημέρες, Αυτοδιαχείριση-Δομές-Παραγωγή-Δικτύωση, Κατάσταση Εξαίρεσης-Ελευθερία/Μάθηση-Media, και Άμεση Δημοκρατία-Κοινωνική Αναμέτρηση-Ανάπτυξη, θα περιλαμβάνει και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένες από τις πιο αξιοσημείωτες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης.
Ειδικότερα, στο πρόγραμμα των πολιτικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας 2012 ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή και παρουσία κατευθείαν από την Αργεντινή, του Ernesto “Lalo” Paret στην κεντρική εκδήλωση, κατά την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης (Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 στις 20:30 στη θεματική: Αυτοδιαχείριση – Δομές- Παραγωγή- Δικτύωση), με τίτλο: Η πρόταση της εργοστασιακής αυτοδιαχείρισης.
Κατά τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας 2012 που θεματικά αφιερώνεται στην Κατάσταση εξαίρεσης, ελευθερία- μάθηση-Media, αξιοσημείωτο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κεντρική εκδήλωση (την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 20.30), με τίτλο: Κρίση και κατάσταση εξαίρεσης. Κεντρικοί ομιλητές αυτής της εκδήλωσης είναι οι: Κώστας Δεσποινιάδης, εκδότης του περιοδικού Πανοπτικόν, ο συγγραφέας Άκης Γαβριηλίδης και ο Γρηγόρης Τσιλιμαντός από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης.
Για την τρίτη ημέρα της φετινής διοργάνωσης δύο πολιτικές εκδηλώσεις συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη θεματική της «Άμεση Δημοκρατίας-Κοινωνική Αναμέτρησης και Ανάπτυξης». Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 18.30, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο: Ανάπτυξη και απομεγέθυνση: τα fast track και η άμεση δράση για το ζήτημα του χρυσού. Στην εκδήλωση αυτή, εκτός από την Πρωτοβουλία για την Κοινωνική Διαχείριση Απορριμμάτων θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι από τις επιτροπές αγώνα κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία χρυσού τόσο από τη Χαλκιδική όσο και από το Κιλκίς. Επίσης, η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και την Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττική) .
Την ίδια μέρα, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 20.30, το φεστιβάλ άμεσης δημοκρατίας 2012 παρουσιάζει την εκδήλωση με τίτλο: Η κοινωνική αναμέτρηση στην Ελλάδα σήμερα και το πρόταγμα της άμεσης δημοκρατίας. Οι ομιλητές της εκδήλωσης, Στέφανος Ροζάνης, συγγραφέας και καθηγητής Φιλοσοφίας, ο συγγραφέας Γιώργος Λιερός, ο Κώστας Χαριτάκης από την εφημερίδα Δράση και ο Νικόλαος Χατζής από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, τοποθετούνται επικαιροποιώντας το πρόταγμα της άμεσης δημοκρατίας.
Στο πολιτιστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της φετινής διοργάνωσης ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η μουσική συνάντηση δύο σημαντικών καλλιτεχνών και αξιόλογων προσωπικοτήτων που αμέσως ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και η μουσική μπάντα του, μαζί με τον Δημήτρη Αποστολάκη από τους Xαΐνηδες, θα σφραγίσουν με τον καλύτερο τρόπο το Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας 2012 (βράδυ της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου).

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!