Βαφτίζουν «εξτρεμισμό» την αντίσταση του λαού

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, δεν έχει καμία σχέση με την Ε.Ε. Θεσμοθετήθηκε το 1949, εδρεύει στο Στρασβούργο και έχει ως μέλη 47 κράτη, τα οποία μετέχουν με εκπροσώπους των εθνικών κοινοβουλίων τους. Όταν ιδρύθηκε δε δέχτηκε τη συμμετοχή των τότε σοσιαλιστικών χωρών, γι’ αυτό και ονομάστηκε «Συμβούλιο του ψέματος».
Βασικός στόχος αυτού του οργάνου, ήταν να δρα ως πολιτικός εισαγγελέας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες της Ευρώπης.
Τούτο το ψυχροπολεμικό κατασκεύασμα είχε μείνει σε αχρηστία μέχρι το1989, οπότε και ανακλήθηκε σε «υπηρεσία» από τη… δημοκρατική Ευρώπη λόγω της κατάρρευσης των σοσιαλιστικών χωρών.
Βασική αποστολή του σ’ εκείνη τη φάση, ήταν «η εδραίωση της δημοκρατικής σταθερότητας στην Ευρώπη, με την υποστήριξη πολιτικών, νομοθετικών και συνταγματικών μεταρρυθμίσεων των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης», όπως γράφεται στη διακήρυξή του.
Πριν λίγες μέρες, συνεδρίασε με θέμα «την καταπολέμηση του εξτρεμισμού». Τι είναι εξτρεμισμός κατά το ψυχροπολεμικό απολίθωμα; «Η απόρριψη των βασικών αξιών και των κανόνων του παιχνιδιού σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου. Ο εξτρεμισμός μπορεί να λάβει διάφορες μορφές» και προσθέτει: «Δεν είναι ασυνήθιστο για τους εξτρεμιστές να θεωρούν τον εαυτό τους ριζοσπάστη».
Ό,τι, λοιπόν, αντιστέκεται στο σύστημα, κάθε αντίδραση και λαϊκή αντίσταση στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, χαρακτηρίζεται «εξτρεμισμός» και το πολιτικό σύστημα πρέπει να τον καταστέλλει δια ροπάλου.
Όλα αυτά συνδέονται με «την τρέχουσα οικονομική κρίση και τις συνέπειές της σχετικά με τη φτώχεια και την ανεργία που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν στην παρούσα φάση την αναβίωση των εξτρεμιστικών κινημάτων».
Πιο συγκεκριμένα: «Αναφερόμαστε, κυρίως, στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης ή για διαδηλώσεις και αναταραχές που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων το 2009».
Το ψήφισμα όμως το προχωρά το πράγμα: Καλούνται τα κράτη να εξασφαλίσουν ότι «τα μέτρα που περιορίζουν ή απαγορεύουν τις δραστηριότητες των εξτρεμιστικών πολιτικών κομμάτων είναι σύμφωνα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».
Τσεκούρι λοιπόν και στα «εξτρεμιστικά» κόμματα που δεν συμμορφώνονται με το σύστημα και υπενθυμίζει το ψήφισμα ότι προβλέπονται μέτρα για την απαγόρευση και το σχηματισμό ενός νέου κόμματος, την απαγόρευση να συμμετέχει στις εκλογές και την απαγόρευση να λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση.
Και για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, φέρνει και ζωντανό παράδειγμα: «Όπως στην Πολωνία, όπου υπάρχει μια απαγόρευση κατά των κομμάτων που χρησιμοποιούν ολοκληρωτικές μεθόδους», δηλαδή κομμουνιστικά και αριστερά κόμματα που χρησιμοποιούν κομμουνιστικά σύμβολα.
Όμως δεν σταματούν εδώ: «Η Συνέλευση υπενθυμίζει επίσης ότι, παρόλο που η ελευθερία της έκφρασης και του συνεταιρίζεστε είναι οι πυλώνες μιας πλουραλιστικής δημοκρατίας, η άσκησή τους μπορεί να περιορισθεί, ιδίως όταν ο περιορισμός αυτός αντιστοιχεί σε μία επιτακτική κοινωνική ανάγκη, όπως είναι η πρόληψη της διασάλευσης της τάξης».
Ποιοι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν τούτο το φασιστικό κατασκεύασμα; Από τους παρόντες Έλληνες βουλευτές, υπέρ ψήφισε η Ελσα Παπαδημητρίου της Ν.Δ., οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου και Ντίνος Βρεττός ψήφισαν «παρών», ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης το καταψήφισε.
Στην ψηφοφορία για τις συστάσεις προς τις χώρες – μέλη, που είναι ουσιαστικά το «διά ταύτα», υπέρ ψήφισαν 106 βουλευτές, 3 κατά και 4 «παρών». Από την πλευρά των Ελλήνων βουλευτών υπέρ των συστάσεων ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Νικόλαος Δένδιας και Ελσα Παπαδημητρίου και «παρών» οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, Βάσω Παπανδρέου, Ντίνος Βρεττός και ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ, απουσίαζαν.
Βγάλτε συμπεράσματα και κυρίως αγρυπνείτε.

Σωκράτης Μαντζουράνης
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!