Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στο Δρόμο.

Υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι η κερδοσκοπική επίθεση στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, που οδήγησε στην υπαγωγή της χώρας στον «μηχανισμό στήριξης» με τις ολέθριες για την κοινωνία επιπτώσεις, διευκολύνθηκε συνειδητά και με συγκεκριμένες ενέργειες, από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Το ζήτημα, που εγείρεται πλέον και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκαλεί σπασμωδικές αντιδράσεις τόσο από την ΤτΕ, όσο και από τους κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
Η απουσία πειστικών απαντήσεων, επιτείνει τις υπόνοιες ότι βρισκόμαστε μπροστά σε πρώτου μεγέθους πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο.
Αν κάτι τέτοιο αποδειχτεί, ξεγυμνώνει την πραγματική αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδας και οι κερδοσκόποι, λειτούργησαν συντονισμένα προκειμένου να φτάσει σε οριακό σημείο το πρόβλημα δανεισμού της χώρας. Για να οδηγηθούμε έτσι στο ξήλωμα του ασφαλιστικού και των εργασιακών δικαιωμάτων, τις τεράστιες περικοπές εισοδημάτων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και την οριστική διάλυση του κοινωνικού κράτους. Αποδεικνύεται ότι το επιχείρημα «δεν γινόταν αλλιώς» είναι βαθύτατα υποκριτικό. Και οι αυτουργοί μιας τόσο σοβαρής υπονομευτικής ενέργειας θα πρέπει να απολογηθούν στον ελληνικό λαό, του οποίου τη ζωή και το μέλλον καταστρέφουν σήμερα.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!