Τη στιγμή που η μόλυνση από τη ραδιενέργεια καθημερινά μεγαλώνει, τη στιγμή που οι «αντικαθεστωτικοί» πουλάνε το πρώτο πετρέλαιο και ο εκπρόσωπος του Καντάφι πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή και συναντήθηκε με τον Παπανδρέου, τη στιγμή που «γκριζάρει» επικίνδυνα ο χάρτης στο Καστελόριζο, τη στιγμή που ξαναποβιβάστηκαν οι τροϊκανοί στην Αθήνα, τη στιγμή που η γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ ξαναφουντώνει, τη στιγμή που η χρεοκοπία χτυπά την πόρτα μας, τη στιγμή που η κυβέρνηση απεργάζεται μέτρα-τσουνάμι ενάντια στην κοινωνία, τότε ξεσπά μια απεργία στον χώρο του Τύπου με ιδιαίτερη σημασία, που μας υποχρεώνει να αναπροσαρμόσουμε την έκδοσή μας, να έχουμε ένα παρόν, σύμφωνα με τα πιστεύω μας και τις ιδέες μας.

Η απεργία αυτή είναι προϊόν και αποτέλεσμα της αδίστακτης πολιτικής της μιντιοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Η τρομοκρατία, οι απολύσεις, οι μειώσεις των αμοιβών είναι η απάντηση των κορυφών της διαπλεκόμενης με τον πολιτικό και οικονομικό κόσμο μιντιοκρατίας, που σε συνθήκες κρίσης επιλέγει κι αυτή τη βασιλική οδό: οικονομικό εκβιασμό, απολύσεις, τρομοκρατικές επιθέσεις, «νέα εποχή».
Ο «πόλεμος» ανάμεσα στις φατρίες της μιντιοκρατίας για το ποιος θα επιπλεύσει και ποιος θα διασωθεί γίνεται με τρόπο που δεν υπολογίζονται ούτε οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, ούτε συνολικά η κοινωνία που καταβαραθρώνεται από την καταιγίδα μέτρων που ακυρώνουν το μέλλον και τα δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί. Για να υπάρξουν νικητές, δηλαδή, «μαγαζιά» που θα συγκεντρώσουν τεράστια δύναμη και θα σβήσουν οι ανταγωνιστές τους, πρέπει, έτσι κι αλλιώς, να σαρωθούν οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους.
Ο Δρόμος, τμήμα μικρό αλλά αξιοπρεπές κι όχι με στόχο την κερδοφορία αλλά την ουσιαστική ενημέρωση, ήταν, είναι και θα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και ανοικτά τοποθετημένος υπέρ των εργαζόμενων, των δικαιωμάτων τους, των αγώνων τους.
Κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη, αντί του Σαββάτου, με ένα φύλλο αφιερωμένο στον αγώνα των εργαζόμενων στον Τύπο, με αρθρογραφία για τη σημασία των ΜΜΕ και της κρίσης που τα διαπερνούν, ως ελάχιστη συμβολή στον αγώνα που κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στα Μέσα.
Είμαστε στο πλευρό τους και με αυτόν τον τρόπο. Ο αγώνας τους είναι και αγώνας μας.
Το άλλο Σάββατο, σε κανονική έκδοση, θα ξανανταμώσουμε με τους αναγνώστες μας που είμαστε σίγουροι ότι κατανοούν τη στάση μας και την στηρίζουν. Γιατί κάποια στιγμή τα ΜΜΕ πρέπει να υπηρετούν την κοινωνία και όλες τις εκφράσεις της, με τον πιο πολύπλευρο και διαδραστικό τρόπο και όχι να είναι οι βασικοί χειριστικοί μηχανισμοί, μηχανισμοί χειραγώγησης και διαστρέβλωσης, παραπληροφόρησης, στην υπηρεσία ενός σάπιου και διεφθαρμένου, ιστορικά πεπερασμένου συστήματος, ενός συστήματος που παρά τις τεχνολογίες και τις νέες δυνατότητες οδηγείται και καθοδηγείται από έναν συστηματικό σκοταδισμό!

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!