Οι νεοδημοκράτες συνδικαλιστές «είδαν» κοινωνική ευαισθησία στον Λυκουρέντζο

Καιρό είχαν οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές να ακούσουν μια «θετική» είδηση, ώστε να βρουν ευκαιρία να πουν μια καλή κουβέντα για την κυβέρνηση. Έτσι άρπαξαν στην κυριολεξία την εξαγγελία του υπουργού Υγείας Α. Λυκουρέντζου για κάρτες υγείας προς τους ανέργους και ξεσπάθωσαν.
Ο λόγος για τους συνδικαλιστές της Ν.Δ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, οι οποίοι χρεώνουν κοινωνική ευαισθησία στον υπουργό και τον αντιπαραβάλλουν με τον «στυγνό γραφειοκράτη» Στουρνάρα. Έτσι ο υπουργός Υγείας που ξηλώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εφαρμόζοντας την πιο σκληρή αντιλαϊκή πολιτική διάλυσης των δομών Υγείας που έχουν χαράξει τόσο αυτή, όσο και η προηγούμενες κυβερνήσεις των μνημονίων, βρήκε στη ΔΑΚΕ ΕΚΑ έναν σοβαρό σύμμαχο.
Οι «συνδικαλιστές» αυτοί, αν και παραδέχονται ότι η έκδοση αυτών των 200.000 «εισιτηρίων» δεν καλύπτει ούτε το ένα έβδομο των καταγεγραμμένων ανέργων, σπεύδουν να συνταχθούν με την κυβέρνηση, «ελπίζοντας» όπως γράφουν αυτή η είδηση «να σηματοδοτεί κεντρική πολιτική επιλογή στροφής προς τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και τη διεύρυνση του κοινωνικού κράτους με τις προβλεπόμενες δομές του». Κλείνοντας τα μάτια στο γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει εκτινάξει την ανεργία, την φτώχεια και την ανέχεια στα ύψη, οδηγώντας στην απελπισία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση εξαγγέλλει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανέργους και απόρους, με το τρίτο Μνημόνιο κατάργησε ουσιαστικά την σύνταξη των ανασφάλιστων υπερηλίκων, εισάγοντας εξευτελιστικά εισοδηματικά κριτήρια (4.320 ευρώ το χρόνο). Μιλάμε για τη σύνταξη που δικαιούνταν όσοι συμπλήρωναν το 65ο έτος της ηλικίας και είχαν οικογενειακό εισόδημα κάτω από το ελάχιστο που χορηγεί ο ΟΓΑ, δικαίωμα που είχε θεσπιστεί με νόμο το 1982. Με τον Ν. 4093/2012 τα κριτήρια για να πάρει ένας ηλικιωμένος αυτή τη σύνταξη άλλαξαν και η συντριπτική πλειονότητα των ηλικιωμένων δικαιούχων απώλεσε το δικαίωμα.
Τόση κοινωνική ευαισθησία διακατέχει αυτή την κυβέρνηση…

Γ.Κατ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!