«Δεν θα ’χουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις». Του Γιάννη Θεωνά.

Με ασύστολα ψέματα επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, για να «περάσουν» τα καταστροφικά -για το λαό και την οικονομία- μέτρα που επιβάλλει η τρόικα και που πειθαρχικά εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Η ιστορία αυτή ξεκίνησε το 2010 με τον τότε υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο, που «ανακάλυψε» ψευδώς ότι χωρίς το Μνημόνιο δεν θα υπήρχαν λεφτά για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. «Δεν υπάρχει σάλιο», ήταν το τρομοκρατικό «επιχείρημά» του.
Το «βολικό» επιχείρημα για μια κυβέρνηση που δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να ξεπουλήσει τα πάντα, οδηγώντας τη χώρα στην καταστροφή, είναι τώρα ότι χωρίς την 5η δόση του δανείου της τρόικας, χωρίς δηλαδή το Μεσοπρόθεσμο στις 15 Ιούλη (ορίζουν και την… ημερομηνία) δεν θα υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις.
Μας έλεγαν και μας λένε ξεδιάντροπα ψέματα, γιατί ούτε το μέχρι τώρα μέρος του δανείου των 110 δισ. € που δόθηκε, ούτε η 5η δόση του χρησιμοποιήθηκε ή θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή μισθών και συντάξεων. Τα χρήματα αυτά πάνε για να πληρώσει η χώρα μας τόκους και χρεολύσια δανείων που λήγουν. Δίνονται για να πληρωθούν οι δανειστές, οι κάθε λογής διεθνείς τοκογλύφοι.
Το«επιχείρημα» για μισθούς και συντάξεις, που έφθασε να το χρησιμοποιεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τα κάθε λογής παπαγαλάκια των ΜΜΕ, αλλά και ηγετικά στελέχη των «προθύμων» (π.χ. Ντόρα), είναι ένα άθλιο ψέμα.
Οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά και όλες οι κοινωνικές και λειτουργικές δαπάνες, καλύπτονται, πλήρως, από τη φορολογία του ελληνικού λαού.
Ακόμη και μια ματιά στον 3ο Πίνακα του ΚΕΦ. Α του Mεσοπρόθεσμου, που αναφέρεται στην εξέλιξη εσόδων-εξόδων Γενικής Κυβέρνησης χωρίς παρεμβάσεις, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές, όπως αποδεικνύεται στον πίνακα.
Τα στοιχεία του πίνακα αφορούν πραγματοποιήσεις των ετών 2009 και 2010 και εκτιμήσεις για το έτος 2011, πάντα σύμφωνα με τους Προϋπολογισμούς.
Από τον πίνακα αυτό φαίνεται η έκταση του άθλιου ψέματος που χρησιμοποιείται για να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι και να αποδεχθούν τα κάθε λογής μέτρα που απαιτούν οι τροϊκανοί και πειθήνια υλοποιεί η πανικόβλητη ελληνική κυβέρνηση.
Αλλά αν εξετάσουμε ολόκληρη την 11ετία 2000-2010 που διαθέτουμε πραγματοποιηθέντα στοιχεία, όπως αναφέρονται στους Προϋπολογισμούς αλλά και στις εκθέσεις της EURO STAT και όχι εκτιμήσεις, θα διαπιστώσουμε ότι με εξαίρεση το 2009 τα συνολικά έσοδα του κράτους κάλυπταν όχι μόνο τους μισθούς, συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση-περίθαλψη-πρόνοια, αλλά και τους τόκους των δανείων.
Το θέμα, βέβαια, που προκύπτει, ιδιαίτερα για τα χρόνια 2011 έως 2015 που αφορούν τα μέτρα είναι πάντα τούτο:
Οι τόκοι και η εξόφληση στη λήξη τους  των δανείων, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με τα έσοδα του Προϋπολογισμού. Για το σκοπό αυτό θα χρειάζεται καινούργιους κάθε φορά δανεισμούς, εκτός εάν η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, βάζει σε προτεραιότητα τα συμφέροντα των κερδοσκόπων των αγορών και επιμένει να πληρώνει με τα έσοδα από τους υπέρογκους φόρους που εισπράττει από εργαζόμενους και συνταξιούχους, τους τοκογλύφους του διεθνούς κεφαλαίου και να δανείζεται για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
Σε μια τέτοια περίπτωση, όμως, ο λόγος και η ευθύνη περνάει στην κοινωνία, στις πολιτικές και κοινωνικές της δυνάμεις και πρέπει να την αναλάβουν.

dromos_t072_08_pinakas

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!