Η παρέλαση συνεχίστηκε, χωρίς τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τον εορτασμό της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, δεκάδες πολίτες έριξαν τα προστατευτικά κάγκελα και κινήθηκαν κατά της εξέδρας των επισήμων, ακολουθούμενοι και από πλήθος κόσμου, όπου εκτός από τους εκπροσώπους των στρατιωτικών Αρχών και της Εκκλησίας, παρευρίσκονταν και ο γ.γ. του υπουργείου Ναυτιλίας Δ. Χαλκιώτης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ Γ. Κοραντής, ο περιφερειάρχης Γ. Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος Ρόδου Σ. Κουσουρνάς, ο αντιπεριφεριεάρχης Φ. Χατζηδιάκος, καθώς και οι Μ. Ιατρίδη και Γ. Κασσάρας, οι διαγραμμένοι βουλευτές από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που δεν ψήφισαν το Μνημόνιο. Οι πολίτες εκσφενδόνισαν μπουκάλια, γιαούρτια, αβγά κ.ά. και οι πολιτικοί ανέβηκαν τρέχοντας τα σκαλιά του κτιρίου της Περιφέρειας, ακριβώς πάνω από την εξέδρα.
Ο κόσμος βρέθηκε από κάτω φωνάζοντας συνθήματα όπως «Προδότες, προδότες», ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να τους απωθήσει. Μετά από περίπου 20 λεπτά, ο κόσμος υποχώρησε και η παρέλαση συνεχίστηκε χωρίς την παρουσία των πολιτικών, με τα υπόλοιπα σχολεία και κατόπιν το στρατό να παρελαύνουν κανονικά, ενώ ακούγονταν ταυτόχρονα συνθήματα αλλά και γιουχαΐσματα.
Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης και σε ανύποπτο χρόνο, ομάδα αστυνομικών κινήθηκε στοχευμένα προς μια ομάδα νεαρών που έφευγαν και τους οδήγησαν άρον-άρον στην Ασφάλεια, όπου και βρέθηκαν κατηγορούμενοι για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, αντίσταση κατά της Αρχής, απρόκλητη σωματική βλάβη και παράνομης οπλοκατοχής (σουγιάς ψαρέματος)… Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των «επεισοδίων» τραυματίστηκε -από μπουκάλι- ένας στρατονόμος που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μπροστά στην εξέδρα. Με αφορμή αυτό έγιναν 8 προσαγωγές πολιτών, 2 εκ των οποίων ήταν ανήλικοι. Παράλληλα, συνελήφθησαν και πέρασαν από αυτόφωρη διαδικασία και οι μητέρες των δύο ανήλικων με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκων.
Αρκετός κόσμος, δε, συγκεντρώθηκε έξω από την Ασφάλεια για αρκετές ώρες. Μετά από πολλές ώρες οι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι, δύο κρατήθηκαν, κατηγορούμενοι για επίθεση σε αστυνομικό, ενώ ο μοναδικός μάρτυρας της υποτιθέμενης επίθεσης είναι ο ίδιος ο αστυνομικός…

Κ.Π.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!